NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin kayadan oyma kiliseleri, yer altı şehirleri ve peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi yurt içi ve yurt dışı fuarlarda boy göstermeye 2013 Mart ayı sonuna kadar devam edecek.

Japonya fuarı ile aşlayan ve ardından Yurt içi ve Yurt dışındaki fuarlarla devam edecek olan maratonda gerek KAPHİB, gerekse bölgedeki turistik tesisler yoğun bir tanıtım çalışması içerisinde bulunacaklar. Almanya Berlin, İtalya Milano, İngiltere Londra, EMİTT İstanbul fuarlarında da boy gösterecek olan Kapadokya bölgesi son iki yıldır olduğu gibi Valilik öncülüğünde dağınık bir şekilde değil bu dönemde de bir bütün halinde yerli ve yabancı turiste tanıtılacak.

Kapadokya bölgesinin tanıtımı için yapılacak çalışmalarının Mart ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, son Üç yıldır KAPHİB’in tanıtım fuarlarındaki organizasyonda önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen dağınık tanıtım etkinliklerinin yerine şimdi bölgenin bir bütün halinde tanıtıldığını ve bunun faydalarının da görüldüğünü kaydeden Demir, bu bütünlüğün devam etmesinin bölge turizmine yönelik faydalarının ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacağını da sözlerine ekledi.