Pınar Çağlayan Lengerli, rüyalarının peşinden koşan, bu kadarla kalmayıp onu gerçekleştiren şanslı insanlardan biri.

20 yıl devam eden iş hayatının ardından içindeki sese kulak veren Çağlayan Lengerli, büyük rüyasını gerçekleştirerek Anatelein Boutique Cave Hotel’i açtı.

Turizm Aktüel sitesi Halil Yüceer son yazısında Pınar Çağlayan Lengerli ile röportaj yaptı.

Anatelein Boutique Hotel sizin için ne demek?

Anatelein Butik Hotel, Kapadokya’nın en yeni kavram otelidir. Adı, Anadolu kelimesinin kökünden geliyor. Anlamı, “Nerede güneş doğar.” Anadolu’nun bereketini, bolluğunu, güzelliğini lüksle buluşturan otelimizin her odası, Anadolu’nun farklı bir bölgesini ve oranın özelliklerini yansıtır.
Bu otel benim yeni kariyer alanımı, vizyonumu ifade ediyor. Rüyalarım gerçek oldu. Burası, içine tutkumu da koyduğum büyülü bir yer. Her metrekaresinde bunu yansıtmak için çalıştık. Yapım aşamasında bölgeye gelen insanlarla konuştum, onların bir otelden ne gibi beklentiler içinde olduğunu öğrendim. Gezdim, araştırdım . Sonunda ortaya Anatelein Hotel çıktı. Şimdi başarımla gurur duyuyorum. Misafirlerim için rahat, güzel, doğal, kişiye özel hizmeti eşsiz bir yer oluşturduk.

Hotel maceranız nasıl başladı?
Bu özlem içimde uzun yıllardır vardı ama gerçekleştirmek için bir süre beklemem gerekti. Sonunda şartlar olgunlaştı ve otelim hayata geçti. Başlarda gerek ailemin, gerekse arkadaşlarımın çok desteğini alamadım. Onların bu konuda birtakım korkuları vardı. Bir şeyler hep ters gidiyordu. Ama sonunda hepsi geçti. Bu bir kader işi. Bu bina bir yerlerde beni bekliyordu. Sonunda onu buldum ve bu otel ortaya çıktı.
Otelimizde Türkiye’nin her bölgesi için ayrı oda tasarladık. 7 bölge için 7 oda. Biz burayı restore ettirdik. Alt yapıyı yeniledik. Her şey Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylandı.

Oteliniz Kapadokya’da ama ismi Anadolu. Neden adı Kapadokya’yı çağrıştırmıyor?

Otelimiz oyulmuş taş mağaralardan meydana geliyor. Yüzyıllar önce gelen bir yapı. Kendi mülkiyeti üzerinde peri bacası var. Zaten Kapadokya’nın tüm özelliklerini yansıtıyor. Ama biz misafirlerimize yalnızca bu bölgeyi değil, tüm Türkiye’yi yansıtmak, tanıtmak istedik.
Onların Anadolu’nun farklı bölgelerinin zenginliği yaşamalarına fırsat verdik. Otelimizde her coğrafi bölge temsil ediliyor. Bize gelen insanlar, farklı kültürleri tanımak için buraya geliyor. Biz de onlara bir otel içinde tüm Türkiye’yi sunuyoruz. Türk kültürünün belli başlı öğelerini Kapadokya’da toplamış olduk. Ama bu basit anlamıyla algılanmamalı. Bir bölgeyi basit bir-iki aksesuarla değil, stilize edilerek oluşturulmuş bir tarzla tanıtıyoruz. Her bölgenin ayrı sembolleri, karakteristik renkleri vardır. Onları kullandık. Bölgelerin kültürünü yansıtan geleneksel el işi örtülerden el yapımı dantellere kadar her şey var odalarda. Bu çok sahici, çok sıcak bir tarz oldu ve çok sevildi.

Bu arada, Anatelein için pek çok kişi katkıda bulundu, burada onları anmadan geçemeyeceğim. Serap Yıldırım, Soda Tasarım benim tutkumu ve heyecanımı yansıtan zarif mobilyalar tasarlandı. Usta marangoz ekibim Türkiye’nin her bölgesini ayrı ayrı yansıtan tasarımlar hayata geçirdi.
Ayşe Tolga muhteşem şampuanlar, kokular, sabunlar, bitkiler, çiçekler sağladı. Tabii ki kocam ve oğlum beni bu uzun yol boyunca hiç yalnız bırakmadı, hep destekledi. Bu projenin benim için ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Onlara da çok büyük bir teşekkür borçluyum.
Otelinizin adı çok güzel. Bir tesisin adı, onun karakterinde ne kadar etkili?
İsimlerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Anatelein çok güzel bir isim ve benim istediğim temayı kesinlikle yansıtıyor. İsim bir tesisin ruhuna işliyor. Ben de otelim için ad seçerken buna dikkat ettim.

Bu oteli vazgeçilmez kılan sizce nedir?

O kadar çok şey var ki, hangisini sayayım bilemiyorum… Peribacaları arasında güneşin battığı zaman, bir bardak şarap eşliğinde terasta bunun tadını çıkarmak vazgeçilmez bir şey. Bu büyülü anı gerçekten tarif edemem. Başka bir zevk, şefimizin meze kreasyonları…
Ya da Yeşil Vadi manzaralı kahvaltı. Tek ses kuşlar, cıvıl cıvıl. Konuklarımın bu mutluluğu yaşadığını görmek, tepkilerini izlemek beni çok mutlu ediyor. Umarım daha çok insanı mutlu etmek için fırsatım olur.

Kaynak :http://www.turizmaktuel.com/haber/kapadokya-nin-tek-kadin-patronu