Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uçhisar kasabası, Kapadokya coğrafyasında antik yerleşim yeri ve turizm merkezi olarak en yüksek noktada yer alıyor. Uçhisar, İnsanlığın tarihine tanıklık eden milyonlarca yılda oluşmuş peribacalarıyla Kapadokya’nın kapısı aynı zamanda burası. 

Drone ile çekilen Kapadokya'nın Zirvesi Uçhisar'ı daha önce hiç böyle görmemiştiniz.  

Dünyanın en büyük doğal kayadan oluşan ve kalesi ile ünlü Uçhisar kasabasından bu mükemmel görüntüleri ilk kez sizler için paylaşıyoruz.

Ayrıca Çekimleri için Fatih Babaoğlu'na teşekkür ederiz. 

Fotoğraf: Fatih Babaoğlu 

"Bir Başkadır Benim Memleketim..." Masal tadında Uçhisar'dan muhteşem görüntüler...


Kapadokya’nın koruyucu gözü;
Uçhisar kalesi Kapadokya’nın bulutlarla buluştuğu zirve noktası, bölgenin her yerinden görülebilen en yüksek peribacasıdır. Kalenin zirvesine ulaştığınızda, Güvercinlik Vadisi’nden Avanos’a, Ortahisar Kalesi’nden, Göreme Kasabası’na, tüm güzelliğiyle sizi selamlayan Erciyes’ten Hasan Dağları’na kadar, Kapadokya’nın tüm güzelliği ayaklarınıza seriliverir.
Kalenin zirvesinde çok sayıda oyma küp, oyma mezar, büyük su sarnıcı tarihin ve yaşanmışlığın tüm izleriyle karşılar sizi. Günbatımında Erciyes’in muhteşem kızıllığını, vadilerin nefes alan huzurlu dokusunu, doğanın ve gökyüzünün büründüğü renk cümbüşünü dilediğinizce izleyebilirsiniz…

Zeminden gökyüzüne neredeyse 100 metre kadar yükselen kaya kütlesi, Roma döneminden bu yana, yöre halkı tarafından oyularak çok sayıda oda, ev, sığınak, depo, sarnıç, mezar, mahzen, yapılmış. Zirveden vadiye kadar yedi kat yerleşimiyle ilginç bir yer altı şehri aslında burası. Arap akınlarına karşı önemli bir savunma noktası olan kale, Selçuklu ve Beylikler döneminde de önemini korumuş.

Uçhisar Kalesi’ne çıkmak için onlarca basamağı göze almanız gerekiyor. Uçhisar Kalesine Müze kart veya İş Bankası kartınızla ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Soluklanarak veya fotoğraf molası vererek zirveye çıktığınızda ise önünüze üç yüz altmış derece nefis Kapadokya coğrafyası sizi karşılıyor.​

Uçhisar Kalesi, aslında birbirine yakın iki dev peribacasından oluşuyor. Yöre halkı büyüğünü “Ağanın Kalesi”, kü­çüğünü ise “Çavuşun Kalesi” olarak isimlendiriyor.


Uçhisar, Nevşehir'de Kapadokya’nın butik otelleriyle ünlü beldesi. Burada birbirinden farklı konseptte ve her zevke uygun butik oteller bulunuyor. Günü batırmak için pek çok güzel yeri bulunan Uçhisar’da en iyi seçeneklerden biri olan, otele dönüp günün yorgunluğunun ve günbatımın keyfini çıkarmak.
Anatelein Butik Hotel