Kapadokya'nın Gözü Çin'de...

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz konuya ilişkin FİB Haber.Com a yaptığı açıklamasında şuan Kapadokya bölgesi özellikle Amerikalı, Brezilyalı ve Çinli turistlerden büyük ilgi görüyor.

Durmaz, Koreli ve Japon turistlerle birlikte özellikle son dönemlerde Çinli turistlerin akınına uğrayan bölgede Turizm sezonu henüz açılmamaış olmasına rağmen yüzler gülüyor dedi.

Çinli turistler, eko, inanç,kültür ve arkeoloji turu kapsamında İstanbul ve İzmir’den sonra Kapadokyayı tercih ediyor diyen Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz,Çinli turistler binlerce kilometre yolu Anadolu’nun kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları görmek için geliyorlar dedi.

Durmaz artık globalleşen dünyada Turizme tek yönlü gözlükle bakmanın dönemi bittiğini artık Kapadokya nın tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade ederek Düne kadar Turizmi sadece Avrupalılardan ibaret gördüğümüz o eski düşünceler geride kaldı bizde zmaan uyarak,genişlemeli yol haritamızı ona göre hazırlayarak Dünya ya açılmalıyız.Dünya Turizm pastasından  hakettiği parçayı yemek için Batı kadar Uzak doğununda büyük önem arz ettiği gerçeğiyle,Yeni Zelllanda,Avustralya,Kore,Japonya ve özellikle Çin e uzanarak iyi tanıtımla buralara geç kalınmadan ulaşılması gerekiyor.
Türkiye’ye tatile gelen yıllık ortalama 195 bin Çinli turist 12 günlük Anadolu turlarıyla değişik medeniyetlere ait eserleri görmek için gelerek yerinde ziyaretlerle bilgi sahibi oluyor diyen Başkan Durmaz Pekin’de Kapadokya medeniyetlerine ait eserlerin tanıtımını yapmasının Çinli turistleri Türkiye’ye çekmede etkili olduğunu söyledi.
Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz son olarak 2014 Yeni turizm sezonunun başta Kapadokya olmak üzere tüm Türkiye turizmi için hayırlı uğurlu ve bol turistli bereketli bir sezon dileğinde bulundu...