Yeryüzü harikası Peri Bacaları, gizemli yeraltı şehirleri, otantik lüks mekanları, özel ve leziz yemekleri, sıcakkanlı ve misafirperver yöre halkıyla, yeryüzünün hiçbir yerine benzemeyen, istisnasız herkesi kendine aşık eden, bambaşka bir gezegendir Kapadokya.



Kapadokya Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar

 Günümüzden milyonlarca yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Göllüdağı'nın çıkarttığı lavlar ve yine milyonlarca yıllık bir serüvenle şekillenmiştir Kapadokya. Kızılırmak'ın bereketli suyu ile 20'yi aşkın medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya'nın belli başlı sakinleri Hitit, Frig, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi uygarlıklardır.

El Nazar Şapeli: El Nazar vadisinde yer alan şapel, Orta Bizans Devri'nin karakteristiği olan olan bir plan şemasına sahip. Duvarlarında İncil'den alınma konulara sahip zengin freskolar bulunuyor. Peri bacasının içine oyulmuş El Nazar Kilisesi, 10. yüzyılın sonuna tarihleniyor.

10. yüzyılın ilk yarısından bir başka dinsel yapı, Theotokos-Hagios Georgeosloannes Kilisesi. Zengin konuları içeren duvar süslemes, İsa, Meryem ve St Georgeos'un yaşamı ile ilgili. Aynalı Kilise diye bilinen yapı duvarları geometrik örneklere sahip freskolarla kaplı.

Aksaray'a 40 km uzaklıktaki Ihlara Vadisi ise yörenin en görkemli ve en güzel doğa oluşumu. Aksaray - Nevşehir kara yolunun 11. kilometresinden girerek ulaşılan bu vadide, 13. yüzyılın sonuna ait süslemeler bulunuyor.

Kapadokya'nın ünlü yeraltı şehirlerini de gezmeden olmaz tabi. Başka hiçbir yerde benzeri bulunmayan bu yapılar, Kapadokya'nın jeolojik yapısına özgü. Kaymaklı Yeraltı Şehri, Özkonak Yeraltı Şehri, , Acıgöl Yeraltı Şehri, Tatlarin Yeraltı Şehri, Mazı Yeraltı Şehri ve Özlüce Yeraltı Şehri'nden hangisine yakınsanız ona doğru bir gezinti yapın. Yeraltının 7 kat altına inen bu şehirlerde nefes almak oldukça farklı bir his...

Medeniyetlerin Beşiği Kapadokya