Kapadokya’yı Gezmenin Alternatifi Çok

NEVŞEHİR(MHA) Doğa harikası peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadilerle süslü Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi gezmeleri için turizm işletmeleri tarafından farklı tur alternatifleri sunuluyor.

Uzun yıllardır bölgede gerçekleştirilen yürüyüş, bisiklet, at, jeep ve balon turlarının yanı sıra son yıllarda ATV motorları ile gerçekleştirilen turlara Avrupalı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor.

Bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Göreme beldesinde düzenlenen turlarda, turistler ATV’ ler ile guruplar halinde ve rehber eşliğinde Kapadokya’nın keşfedilmemiş doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran vadilerini ve peribacalarını geziyor. Saatte maksimum 60 kilometrehıza sahip olan motorlarla Kapadokya turlarına katılan turistler bunun için farklı tur alternatiflerine göre 30 ila 100 TL arasında ücret ödüyor.
Nevşehir Mahalli Çevre Kurulu’nun büyük bir titizlikle belirlediği gezi alanlarında gerçekleştirilen turların yaygınlaşmasının sevindirici olduğunu bölge turizmcileri, at, deve, bisiklet ve balon turları ile yapılan Kapadokya turlarına önemli bir alternatif olarak son yıllarda büyük bir gelişim gösteren ATV motorları ile bölgenin doğal dokusunun da hiçbir zarar ile karşı karşıya bulunmadığını belirtiyor.