En son Uçihisar da peribacaları arasına yapılan otel inşaatı sonrası yöre vatandaşlarının büyük tepkisi ile ses getiren protestosu sonuç vermek üzere.

Kapadokya vatandaş Kapadokyamızı Koruma Kurulu değil biz yöre insanları koruyoruz ne büyük acı durum diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 

İlk kez FİB Haber tarafından gündeme taşınan ve daha sonra Kapadokyada halkın duyarlılık gösterip büyük bir tepkiye dönüşen inşaat konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. FİB Haber in ilk kez kamuoyuna paylaştığı haber üzerine FİB Haber Merkezine gönderilen Koruma Kurulundan bir dosya ile verilen izin ile altında Mevlüt Coşkun imzası açıkcası Otel İnşaatını yapan firma yerine tüm tepkileri  Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne çevirmişti. Zira Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından izin verilen bu inşaatlar için kamuoyunda çok farklı söylemler dolşamya başladı.

 

Şimdi Nevşehir de Valilik tarafından durdurulan otel inşaatı sonrasında akıllarda açıkcası bir tek şu kaldı:

 

Kapadokya yı Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü mü yoksa Vatandaş mı koruyor diye…

 

Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak protesto eden Nevşehirli vatandaşlar Nevşehir de arzu ettiğimiz birlik ve beraberlik adınada çok önemli bir sınav verdiler.

 

Kapadokya ya uzanan eller kırılsın diyerek Kapadokyama Dokunma çağrısında bulunan yöre insanları kampanyalarını çeşitli şekillerde sürdürüyorlar.

 

Kapadokya sevdalısı bir grup vatandaşlarımca kurulan Sosyal paylaşım ağlarında Kapadokya doğal dokusunu bozan inşaatlara dur demek ve gerekli mercilere şikayet için kampanyalar sürdürülüyor.

https://www.facebook.com/notes/t%C3%BCge-temizler/arkada%C5%9Flar-a%C5%9Fa%C4%9Fida-bir-dilek%C3%A7e-metni-hazirladimg%C3%B6nderilecek-adresleri-de-g%C3%B6recek/10152248304775487

 

KAPADOKYA’DA OTEL İNŞAATINA PROTESTO

Uçhisar Kalesi’nin yakınına yapılan butik otel inşaatlarının bölgenin dokusuna zarar verdiği ifade ediliyor.

Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir grup vatandaş, Uçhisar Kalesi’nin yakınına yapılan butik otel inşaatlarını protesto etti.

Bölgede faaliyet gösteren turizm demekleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bölgede çekimleri devam eden bir televizyon dizisinin bazı oyuncuları ve vatandaşlar, ellerinde “Tarihi kimliğimize saygı duyulmasını istiyoruz” yazılı pankartlarla, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu binası önüne gelerek, siyah çelenk bıraktı.

Burada grup adına açıklama yapan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaklaşık 10 yıl önce Göreme Açık Hava Müzesi’nin girişine, oluşan çamuru önlemek için taş döşediğini, bunun sonucunda da 8 ay cezaevinde yattığını anımsatarak, kendisi gibi bölgede çok sayıda insanın bulunduğunu kaydetti.

Ceza aldıkları dönemde de bölgede yapılan doğal ve tarihi yapıya zarar verecek işlere karşı çıktılarını anlatan Durmaz, şöyle devam etti: “Biz turistlerin geçtiği yerleri çamurdan kurtarmak için taş döşetmekten 8 ay ceza evinde kaldık. Değil 8 ay, 8 yıl kalsak da biz bu bölgenin insanıyız. Bu bölgede yüzlerce insan evine bahçe duvarı yapmak, izinsiz tadilat yapmak gibi suçlardan dolayı cezaevlerinde yattı. Bizler doğaya bu şekilde zarar vermedik. Eğer bölgede bir korumacılık varsa bu herkes için geçerli olsun. Ben koruma kurulunu ‘korumama’ kurulu olarak değerlendiriyorum. Birilerinin peribacalarının yanına ucubeler yapması Kapadokya’nın yok oluşuna neden oluyor. Kurulda bulunan İstanbul’dan, Ankara’dan birkaç hocamızın kağıt üzerinde aldığı kararlarla Kapadokya korunamaz. Artık bölge insanlarını, bizleri de içlerine katmaları lazım. Bizi dışlayarak, bölgeyi bilmeyen yatırımcıyla, bölgeyi bilmeyen kurul üyeleriyle Kapadokya korunamaz.”

Buradaki açıklamanın ardından grup, Uçhisar beldesindeki otel inşaatların önünde pankart açarak, slogan attı. Bu sırada, fotoğraf çeignek isteyen kadın mimara, inşaat sahiplerinden birinin müdahale etmesi üzerine çıkan tartışmayı jandarma ekipleri yatıştırdı. Grup daha sonra dağıldı.

http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=68508

*******************************************************************************

FACEBOOK’TA PROTESTO SAYFASI AÇILDI…ŞİKAYET DİLEKÇESİ…

http://www.facebook.com/notes/t%C3%BCge-temizler/arkada%C5%9Flar-a%C5%9Fa%C4%9Fida-bir-dilek%C3%A7e-metni-hazirladimg%C3%B6nderilecek-adresleri-de-g%C3%B6recek/10152248304775487

ARKADAŞLAR AŞAĞIDA BİR DİLEKÇE METNİ HAZIRLADIM.GÖNDERİLECEK ADRESLERİ DE GÖRECEKSİNİZ. DERNEKLERİ GÖREVE ÇAĞIRAN BİR DİLEKÇEDİR

19 Kasım 2012 Pazartesi

GÖNDERİRSENİZ BİR YERDEN BAŞLAMIŞ OLURUZ. İSİM BÖLÜMÜNÜ DE DOLDURUN LÜTFEN. FOTOĞRAFI DA EKLEMEYİ UNUTMAYIN. HAYDİ DOSTLAR…

Tüge Temizler

GÖNDERİLECEK ADRESLER:

[email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]

………………………………………..

 

 

KONU: KAPADOKYA’ DA KIYIM İSTEMİYORUZ‏

 

 

Sayın yetkili,

 

Kapadokya bize doğanın bir hediyesidir. Ancak son zamanlarda yoğun ve zalimce bir tahribat altındadır. İçinde yaşayan canlılar olarak bunu doğaya yapmaya hakkımız yoktur. Özellikle de Kapadokya gibi gerek tarihsel gerekse doğal bir şahesere yapılan bu tahribat bir katliam niteliğindedir. YAPILAN İNŞAAT VE TAHRİBE YOLAÇAN DİĞER TÜM DİĞER UYGULAMALARIN EN ACİL ŞEKİLDE DURDURULMASI için yardımlarınızı ve girişimlerinizi ve ayrıca bölgenin acilen KORUMA ALTINA ALINMASI için gerekenin yapılmasını rica ediyoruz.

 

İSİM- SOYAD

ADRES

 


Share this:

Facebook16

Twitter5

E-posta

Yazdır

Tags: Bu nasıl bir rezalet ?!!! / Kapadokya'da bir inşaat !, dilekçe, kapadokya, kapadokya korunmalıdır, kapadokyada beton bina, kapadokyada kıyıma hayır facebook sayfası Comment

http://www.timurca.com/tag/bu-nasil-bir-rezalet-kapadokyada-bir-insaat/