KAPTİD (Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği) Başkanı Yakup Dinler, Turizmci Gözüyle yaşanan son gelişmeleri Ülkemiz ve Kapadokya Bölgemiz açısından değerlendirdi...


Başkan Dinler'den Turizmci Gözüyle 1 Nisan...

Bugün günlerden 1 Nisan… Eskiden 1 Nisan günü eş dost aranır, farklı türde şakalar yapılarak hem hal hatır sorulurdu hemde iletişimi koparmamış olurduk. Malum içerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında, Teknoloji ile beraber iletişimimiz koptu, samimiyetimiz koptu. Bugün Türkiye’de hiç kimse hiç kimseye şaka yapmadı zira maalesef dün ülke olarak çok üzücü bir olay yaşadık ve değerli Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı teröre kurban verdik, mekanı cennet, ruhu şad olsun, teröristleri buradan bir kez daha lanetliyoruz! Milletimizin başı sağolsun.

Bu kötü gündemin arasında bugün Kapadokya turizmini bir adım öteye götürecek bir olay yaşandı sessiz sedasız. Yıllardır beklediğimiz, özlediğimiz ve konulması için kapı aşındırdığımız Nevşehir / Kapadokya (NAV) - Antalya (AYT) arası direkt uçuşlarımız bir Türk Hava Yolları iştiraki olan AnadoluJet sayesinde başladı. Belki şu an bilet satışları istenen seviyede değil ama eminim Mayıs’tan sonra ciddi bir hareketlenme olacaktır. Buradan uçağımıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ama bu konuda en büyük alkışı THY Nevşehir Müdürü Sevgili Osman Taha Küçük hakkediyor diye düşünüyorum. Kapadokya sonuna kadar bu uçağa destek vermelidir, Nevşehir’e ilk uçak konulduğundaki halimizi akla getirin ve bugünle kıyaslayın, sonuç ortada. Sahip çıkmazsak sahip çıkmayı bekleyenler pusuda bekliyor, onlara bu şansı vermeyelim.

Aslına bakarsanız bu uçağın başlama süreci çok şanssız bir döneme denk geldi. Antalya başta olmak üzere Alanya, Kemer ve Side’de lokomotif pazar olan Rusya’da şu an maalesef ciddi bir ekonomik kriz var. Dolar / Ruble paritesi normal şartlarda 30-35 bandında olması gerekirken şu an 58-65 bandında seyrediyor ki bu iyi hali zira 110’lara kadar görmüştü. Yani şu an Ruble Dolar karşısında neredeyse yarı yarıya değer kaybetmiş vaziyette. Bu durumda Rusların son düşüncelerinden birisi tatil çünkü geçim derdi daha ön planda. Ama geçtiğimiz ay Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle gittiğimiz, workshoplar ve MITT fuarına katılım sağladığımız Rusya (St. Petersburg - Moskova) gezimizde de gördük ki toparlanma başlamış. Eminim Rusya pazarı da en kısa zamanda toparlanacak ve Antalya / Kapadokya arasındaki bağ dahada güçlenecektir. Bu vesile ile bu tanıtım gezisinde desteğini esirgemeyen Avanos Kaymakamı Sn. Mustafa Eldivan, AHIKA Genel Sekreteri Sn. M. Fatih Yıldız, organizasyonu kusursuz bir şekilde yapan Sn. Serkan Başar, Sn. Veysel Donmaz ve Sn. Osman Taha Küçük, AHIKA çalışanları ve katılım gösteren tüm turizmci dostlarıma teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz hafta içerisinde 23. KAPTİD Genel Kurulu neticesinde bir görev değişikliği oldu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını değerli ağabeyimiz, Onursal Başkanımız Ahmet Tok’tan devraldım. Yönetimimiz ise şu isimlerden oluştu:

Yakup Dinler (Başkan - Dinler Group)
Canan Kutlu (Genel Sekreter - Argos in Cappadocia)
Dilek Yulaf (Başkan Yardımcısı - Kapadokya Lodge)
Ahmet Tok (Başkan Yardımcısı - Yıltok Hotel)
Ragıp Özaltın (Başkan Yardımcısı - Altınöz Hotel)
Selami Fener (Başkan Yardımcısı - Terme Hotel ve Club Ürgüp)
Cengiz Uzgören (Muhasip Üye - Altınyazı Hotel)

Hafta içerisinde ilk ziyaretlerimizi Nevşehir Valimiz Sn. Mehmet Ceylan ve Nevşehir Belediye Başkanımız Sn. Hasan Ünver’e yaptık. Hem değerli Valimize hemde değerli Başkanımıza çok sıcak yaklaşımlardan ve bizi kabul etmelerinden ötürü teşekkür ederim. Programda Belediye Başkanımızdan sonra Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Cengiz Bey’i ziyaret vardı fakat maalesef aynı gün tayin rekortmenin göreve tekrar döndüğünü öğrenince ziyareti Cengiz Bey’in tekrar Müdür koltuğuna oturacağı zamana dek erteledik, umarım en kısa sürede Cengiz Bey’i makamında ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimize Ragıp Özaltın ağabeyimiz maalesef katılamadı çünkü aynı gün değerli Annesi Munise Özaltın’ı kaybettik. Özaltın Ailesine tekrar başsağlığı diliyorum, merhumenin mekanı cennet olsun.

İnanıyorum ki bu yeni dönemde TÜRSAB BYK Başkanımız Muammer Sak ve NERO (Nevşehir Rehberler Odası) Başkanımız Sami Yılmaz ile verimli işbirliği bir yapacağımıza dair inancım sonsuz, çünkü işletmeler, acenteler ve rehberler ayrılmaz bir üçlü, ne kadar beraber olursak o kadar Kapadokya olarak güçlü oluruz. Bu kısa gündem değerlendirmesi vesilesiyle Turizm Sezonunun başlangıcı sayılan 1 Nisan’ın Öncelikle Kapadokyamız olmak üzere tüm Turizmcilere dostlara başta sağlık olmak üzere, mutluluk ve bol misafir getirmesini umut ediyorum. 

Saygılarımla;

Yakup Dinler
KAPTİD (Kapadokya Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği) Başkanı