Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Teknik Destek Programı kapsamında “Kapadokya’da Otel Sektörü Çalışanlarına Yönelik Sosyal Davranış ve Protokol Eğitimi” programı düzenlendi.

Birge Turizm A.Ş’nın yüklenici olarak yürüttüğü programda eğitimci olarak Dil Diksiyon / Beden Dili Eğitmeni ve NLP Uzmanı Murat Özdeniz ile Protokol Uzmanı İzzet Özer katıldı.

Kapadokya’da hizmet veren KAPTİD üyesi otellerin çeşitli departmanlarında çalışan ara ve üst yönetici personelin katıldığı eğitim 06 - 10 Ocak tarihleri arasında Dinler Hotels - Nevşehir’de gerçekleştirildi ve programa 45 kişi katıldı.

KAPTİD YÖNETİMİ KATILIMCILARLA KAPADOKYA’YI TARTIŞTI

Eğitim programının sonunda Kapadokya Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tok, Cengiz Uzgören, Ragıp Özaltın ve Dilek Yulaf katılımcılarla panelde araya geldi.

Kapadokya’da 2015 yılının değerlendirildiği panelde 2016 yılına dair otelcilik sektöründe yaşanacak sıkıntılar ve beklentilere yönelik istişarelerde bulunuldu.

KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler konuşmasında 2016 yılında yaşanacak sıkıntılı durum hakkında özellikle bilgi verdi. Soru ve cevap şeklinde devam eden panelde en Kapadokya Turizminde en önemli eksikliğin beraberlik ve güvensizlik ortamı olduğu noktasında hemfikir olundu. 

Eğitime katılan katılımcılar eğitimden çok memnun kaldıklarını ve KAPTİD’e böyle bir ortam sağladığı için teşekkürlerini ilettiler ve yeni eğitim programlarını beklediklerini ilettiler. KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler en geç 2 ay içerisinde yeni bir programın düzenleneceği müjdesini katılımcılarla paylaştı.

Panel, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesi ile beraber sona erdi.