Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen “Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP)” kapsamında Ürgüp TUREM ile işbirliği yapacak. Ürgüp'te bulunan Özdemir Baykal Turizm Eğitim Merkezi (TUREM), TUYUP kapsamında turizm işletmelerine eğitim vermeye başlıyor. Eğitime (Kupon), Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli (yatırım, deneme işletme veya işletme) sahibi tesisler başvurabilecek. Projenin düzenleyeceği mesleki eğitim programına katılanlar “Mesleki Yeterlilik Sınavı”na girme fırsatı yakalayacak. Ayrıca sınavı geçen işletme çalışanları, işletmeye sosyal sigorta indirimlerinden yararlanma olanağı sağlayacak.

Mesleki eğitim programının konu başlıkları ve toplam ders saati şöyle belirlendi:

1. Önbüro Eğitimi 30 saat

2. Kat Eğitimi 30 saat

3. Servis Hizmetleri Eğitimi 30 saat

4. Temel Mutfak Eğitimi 30 saat

5. Bar Hizmetleri Eğitimi 30 saat

6. İleri Mutfak Eğitimi 30 saat

7. Mesleki İngilizce Eğitimi 60 saat

8. Mesleki Almanca Eğitimi 60 saat

TUYUP

Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi amaçlayan “Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP), Türkiye çapında  4 binin üzerinde turizm işletmesi, sektör çalışanları, ilgili meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve üniversitelere doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

Ocak 2014'te başlayan ve 2016 yılının temmuz ayında tamamlanması planlanan 30 aylık projede özellikle, turizm işletme belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi amaçlanıyor.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için:

Ürgüp TUREM

Tel: 0384 341 43 07  e-posta: [email protected]