Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği – KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya turizmcilerinin 4 yıllık bir aradan sonra bir Kültür ve Turizm Bakanı ile buluştuklarını belirterek “Kapadokya gibi turizmde önemli bir bölgede bu gibi çalıştayların terarlanması gerekir” dedi.

Yakup Dinler, çalıştayların sektör – bakanlık yakınlaşmasını sağlayarak sürdürülebilir Kapadokya Turizmi konusunda büyük faydalar sağladığını sözlerine ekledi.

YILLAR SONRA KAPADOKYA’DA BAKAN AĞIRLADIK

KAPTİD Başkanı,Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle Kapadokya turizmcilerinin zor bir dönem geçirdiği dönemde Kapadokya Lodge Hotel’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla “Kapadokya – Kültür ve Turizm Çalıştayı” gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Milletvekilleri Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e tekekkür eden KAPTİD Başkanı “Yıllar sonra bir Turizm Bakanı’nı Kapadokya’da ağırlamaktan çok mutlu olduk” dedi.

Bölgenin en önemli turizm sivil toplum kuruluşu olan KAPTİD’in üyelerinden görüş isteyerek bir rapor hazırladıklarını belirten Yakup Dinler rapordan bazı satır başlarını bakana sözlü olarak ilettiğini söyledi. Bakana sözlü verilen notlar şöyle

– Tanıtım Stratejisi Değişikliği
– İmaj Tazeleme ve Hollywood Filmi
– Kapadokya Havalimanı’na Yurtdışından Direkt Uçuş
– 2. bir Nevşehir Koruma Kurulu’nun Oluşturulması
– Kapadokya’ya Özel Butik İşletme Belge Çalışması
– Veritabanı ve Turist Sayıları

Ayrıca yazılı bir rapor hazırladıklarını belirtlen KAPTİD Başkanı, raporda Kapadokya Turizm noktasında dünü ve bugünü konusunda şu bilgileri de verdiklerini söyledi.

– T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okul Gezilerine Teşvik
– Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sorunu
– Kredilerin Yeniden Yapılandırılması
– SGK Prim Desteği
– Konaklama Sektörünün İhracatçı Sayılması
– Yeni Pazarların Oluşturulması

12747372_10153262113521481_762123712959328393_o