Dünyada ve ülkemizde yaşanan terör olaylarından kaynaklı aldığımız rezervasyon iptallerinin gölgesinde, Kapadokya’yı tanıtabilmek ve ne kadar güvenli olduğunu İspanya ve Latin Pazarı’na anlatabilmek adına İspanya’nın Başkenti Madrid’de düzenlenen FITUR fuarına katıldık.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde, KAPTİD, KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp Belediyesi, Göreme Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve THY Nevşehir Satış Müdürlüğü tarafından alınan karar gereğince 2016 yılında katılımına karar verilen 9 fuardan birisi olan FITUR, bölge tanıtımının profesyonel katılımla ortaklaşa bir bütçe ile yapılmasına karar verildikten sonra katılımı sağlanan ilk fuar olarak tarihe geçti. Buradan tekrar emeği geçen herkesi bu bağlamda teşekkür ederiz.

Yaşanan üzücü olaylardan dolayı beklentilerin son derece düşük tutulduğu FITUR’da ilk dakikadan itibaren Kapadokya standına yoğun bir ilgi söz konusuydu. Fakat bu yoğun ilgi esnasında gelen ilk soru ülkemizin ve Kapadokya’nın güvenli olup olmadığı yönündeki endişelerdi. Mümkün olduğu kadar ülkemizin son derece güvenli olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu konuda Katalan Radyosu’na bir röportaj verdik, Slovenya’dan gelen Digi 24 televizyon kanalında verdiğimiz röportaj da ülkemizin ne kadar güvenli olduğunu anlatma fırsatı bulduk.

Fuarın 2. günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanımızı standımızda misafir etme imkanımız oldu Sayın Bakanımız Mahir Ünal Beyefendiye Kapadokya'mızın ve bölge esnafımızın sorunlarını anlatma imkanımız doğdu. Sayın Bakanımız son derece ilgiyle dinledi, notlarını aldı ve en kısa zamanda bölgemizi ziyaret etme sözü verdi. Ayrıca aynı gün tüm sektör temsilcileri ile tek tek uzun uzun görüşmeler yaptı. Bu durum fuar esnasında çokça dile getirildi zira biz Turizmciler olarak bir Bakanımızın tüm gün bizim yanımızda olmasına pek alışkın değildik.

Fuarın 3. 4. ve 5 günleri halk günleriydi. Yoğun ilgi gören stantımızda götürdüğümüz tüm broşür, katolog ve Kapadokya tanıtım CD’lerimizi dağıtıp bölgemizi uzun uzun anlatma imkanımız oldu. Çok düşük beklentilerle katıldığımız FITUR’dan beklentilerimizin çok daha üstünde bir performans ile ülkemize döndük. Umarım yaşadığımız sıkıntılı günleri en kısa zamanda atlatıp bölgemize yakışan yoğun ve verimli günlere tekrar kavuşuruz.

Saygılarımla;

Alper ALP
KAPTİD Üyesi
Stone Concept Hotel / Yönetim Kurulu Başkanı