Kapadokya’da turizm alanında hizmet eden ve son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalarla üyelerine yeni imkanlar sağlayan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, KAPTİD üyelerinin başta proje danışmanlığı olmak üzere her türlü hibe programlarından faydalanabilmeleri ve ücretsiz danışmanlık alabilmeleri adına yeni bir anlaşmaya imza attı.

10 yılı aşkın bir süredir Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü yapan ve Nevşehir ili ve Kapadokya bölgesinde milyonlarca avronun hibe olarak kazandırılması için çalışan ve şu anda hizmetlerine Birge Turizm Danışmanlık A.S. adı altında bir danışmanlık firması ile devam eden Serkan Başar ile ücretsiz danışmanlık sözleşmesi imzalayan KAPTID Başkanı Yakup Dinler “Başta Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı ve TKDK olmak üzere KAPTID üyesi işletmelerimizin  hibe programlarından faydalanabilmeleri için ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmesine karar verdik. Bu sayede üyelerimiz her türlü hibe başvurusu öncesinde bu alanda kendini kanıtlamış biri olan Serkan Başar’a başvurabilecekler” dedi. 

Başkan Dinler ayrıca KAPTİD olarak Dernekler Müdürlüğü’ne ve Avrupa Birliği Bakanlığı’na dernek tarihinde ilk defa çeşitli projeler sunduklarını ve sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.