Kapadokya’da bulunan Kartal belediyesine ait Kartal Kapadokya Hotelinde konaklayan misafirler Nevşehir’i, Hacı Bektaş’ı, Kapadokya’yı, Konya Mevlana’yı, Ürgüp’ü, Avanos’u, Göreme’yi, Kaymaklı’yı gezen heyet, 3 gün boyunca Kartal Belediyesine ait Kapadokya Hotel’de konakladılar.
Geziye Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Olgun Çelik, Özgür Nas, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun da zaman zaman katıldığı toplantılar 3 gün boyunca aralıksız devam etti.

İLK DURAK MEVLANA

Yaklaşık 150 kişilik bir ekip ile Kapadokya’ya hareket eden kafilenin ilk durağı Konya Mevlana oldu. Konya Mevlana dergahı ve müzeler gezildi. Cuma namazının ardından kafile Nevşehir Kapadokya’ya ulaştı.

ÜRGÜP, GÖREME, KAYMAKLI

Maltepe’den gelen kafile Kapadokya’da tarihi kentler olan Ürgüp, Göreme, Kaymaklı yeraltı mağaralarını ziyaret etti. Peri bacalar, Avanos’da çömlek imalathanelerini ziyaret eden kafile kiliseleri, camileri ziyaret ettiler.

MUHTARLAR TOPLANTISI KAPADOKYA HOTEL’DE YAPILDI

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün davetlisi olarak Kapadokya’ya gelen Kartal’lı muhtarlar ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün olağan muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan muhtarlar toplantısında Kartal’lı mahalle muhtarları yaşadıkları sorunları Kartal Belediye Başkanına yansıtırken, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’de sorunları birinci ağızdan dinlemiş oldu.

KAPADOKYA HOTEL’DE TÜRK GECESİ

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün davetlisi olarak Kapadokya’ya giden yaklaşık 150 kişilik kafile için Kapadoya Hotel’de Türk gecesi düzenlendi. Geceye Altınok Öz, eşi Feray Öz, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu katıldı. Türk muzikisinden örneklerin verildiği gecede Kartal Muziki Cemiyetinin solistleri de sahne aldı. CHP Kartal Grup başkan vekili Taner Özdemir gecenin en büyük süprizini yaptı. Sahneye çıkan Taner Özdemir birbirinden güzel türkü ve ezgileri ile izleyenlerden büyük alkış topladı. Sanatçı olan Taner Özdemir’in bu jesti ile heyecan doruklara tırmandı.

KARTAL VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARI KAPADOKYA’DA

Kapadokya gezisi sırasında Ürgüp’te Kartal vergi dairesi çalışanlarının Kapadokya ziyaretini öğrenen başkan danışmanı Hasan Uzunyayla, vergi dairesi çalışanlarını Kapadokya Hotel’e davet etti. Yaklaşık 50 kişilik grup Türk gecesine katılarak Kartal Belediyesi tarafından ağırlandı. Alkışlar ile karşılanan ve alkışlar ile uğurlanan Kartal vergi dairesi çalışanları Kapadokya’dan memnun ayrıldılar.

KAPADOKYA’DA BASIN TOPLANTISI

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, Kartal Kapadokya Hotel’de bir de basın toplantısı düzeledi. Basın toplantısında şunları söyledi.

Öz” Kültür turizminin başkenti Nevşehir Kapadokya’da Bektaşi ve Mevleviliğin yaşandığı, insanı hayatın merkezine taşıyan bir felsefenin Anadolu’dan haykırışının merkezi olan bu topraklarda sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum. Kapadokya’nın merkezinde bir hotel inşa ederek, bir hoteli tefriş ederek sosyal belediyecilikten örnekler sunduk.

Kartal’dan misafirlerimiz için %25 indirim uygulayacağımız bu mekan aslında büyükşehirlerin anadolu insanının çaresizliğine çözüm üretebilecekleri bir örnek projeleridir Kartal Kapadokya Hotel projesi.

Önce insan diyen bir felsefenin temsilcisi olarak kapitalist düşüncelerin aksine sosyal belediyecilik anlayışını hakim kılmak için bu topraklara hizmet getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Açılışımızda 2 genel başkan yardımcımızın, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekili olarak açılışımızı yapması, açılışımızda büyükşehirlerin anadolu ile yardımlaşması projesi olarak taktir ve kabul gören bu projemiz, görünüz ve tanık olunuz ki diğer belediyelerce de emsal gösterilip anadoluya yatırım dönemi başlayacaktır.

Büyük Türk felsefelerinin öğretilerinin menbaı olan Hacı Bektaş Veli’yi, Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Şeyh Edebali’yi, Peri Bacalarını, Tarihi Kiliseleri içinde barındıran Nevşehir Kapadokya, bir dönemin kültür başkentidir.

Sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi. Daha sonra gazetecilerin adaylığı ile soruları üzerine Altınok Öz şunları söyledi.

Öz” Ben Kartal’da 8 adaydan biriyim. Dolayısı ile şansım %12’5 dir. Ben yıllar önce Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinde yetişmiş bir kardeşinizim. Daha önceki seçim döneminde müracaat ettiğimde görev verilmedi. 2009 yılındaki müracaatımda Cumhuriyet Halk Partisi bu görev ve sorumluluğu bana tevdiğ etti. Parti disiplinini, iç tüzüğü ve hiyerarşik yapıyı en iyi bilen biri olarak görev süremin sonuna gelmiş bulunuyorum. Yeni dönem için tekrar görev talep ediyorum. Partimin bu konuda vereceği her kararın başımın üzerinde yeri vardır” dedi.

KARTAL’DA ADAYLIK VE SEÇİM SORUNUMUZ YOK

CHP İstanbul il başkan yardımcısı Özgür Nas, gazetecilerin soruları üzerine Kartal’da adaylık ve seçim endişesi taşımıyoruz. Partimiz kimi aday gösterirse o aday ile yolumuza devam ederiz. Seçim kaybetme endişesi taşımıyoruz. 4 buçuk yıllık CHP iktidarı Kartal’da büyük başarılara imza atmıştır. Belediye başkanımız verdiği her sözü yerine getirmiştir. Dolayısıyla Kartal’da bir adaylık endişemiz yok, seçimi kaybetme gibi bir endişemizde yok” dedi.

YAŞAYAN CANLI TARİH ÖMER FETHİ GÜRER

ömerfethi
Aslen Niğde’li olan, Nevşehir ve buradaki tarihi dokular ile ilgili sayısız kitap ve makale yazan Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer “BOR ŞEHRİ, NİĞDE, KIZILCA, NİĞDE KAPADOKYANIN BAŞKENTİ, NİĞDESPOR TARİHİ” adlı yayınlanmış eserleri bulunan Ömer Fethi Gürer kafilenin gözde ismi oldu. Yaşayan bir tarih olarak da nitelendirilen Ömer Fethi Gürer, Anadolu basınına günlük yazıları, makaleleri ile kültür hayatına hizmet vermeye devam ediyor.

KAFİLE HACIBEKTAŞ’TA

Kartal Belediyesinin düzenlediği 3 günlük Kapadokya ziyaretinin dönüş gününde Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun davetlisi olarak Hacı Bektaş’i Veli Hazretlerinin türbesi ziyaret edildi. Kafile onuruna semah gösterileri düzenlendi. 1 buçuk saatlik Hacı Bektaş ziyareti sırasında kafile deliklitaştan da geçti. Daha sonra kafile İstanbul’da ulaştı.