Yok olmaya yüz tutmuşken yeniden hayata dönen Ürgüp'ün en önemli ve eski mahallelerinden Kayakapı'ya Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 41 adet Türk Bayrağı asıldı.

Ürgüp'ü geleceğe taşıyacak en önemli atılımlardan biri olan, restorasyon çalışmaları devam eden ve etap etap turizme kazandırılan Kayakapı'nın restorasyonu tamamlanan bölümlerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyetinin 92. yılı münasebetiyle 41 adet Türk Bayrağı asıldı.

Toplamda 212 tarihi yapının titizlikte restore edildiği Kayakapı'ya neden 41 adet Türk Bayrağı asıldığını sizler için araştırdık.

Dinler Hotels Genel Müdürü Yakup Dinler'den aldığımız bilgilere göre 41 bayrağın anlamı "Cumhuriyetimize 41 kere Maşallah."

Ürgüp'ün tarihi ve turistik geleceğine önemli katkı sağlayan 41 adet Türk Bayrağı ile daha da güzelleşen Kayakapı'nın görüntüleri, 10. yıl marşı eşliğinde Galip Hasan Temur ve Kürşat Açar tarafından fly cam ile çekim yapılarak sosyal medyada paylaşıldı.

İzleyicilerden tam not alan Kayakapı, Cumhuriyetin ruhuna uygun hem ilçeye değer katan hem ülke turizmine değer katan önemli bir proje. Hem Cumhuriyetçi olduğunu söyleyip, Hem bir zamanlar Kayakapı'ya karşı çıkanlar için en iyi cevap bu video olsa gerek.

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.