Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan ödül alan Yeraltı Kentinin yeniden düzenlenmesi çalışmalarında ilk etap çalışmaları içerisinde yer alan tuvalet ve otopark giriş kısmının düzenlenmesi çalışmalarının iki hafta içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Kaymaklı yeraltı şehri düzenleme çalışmalarının üç ayrı etap halinde ele alınacağını, bunların ilkinde tuvalet ve otopark giriş kısmı düzenlemelerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Projenin ikinci etabında 70’e yakın iş yerinin yapımının bulunduğunu ve bu etabın kısa zamanda başlatılacağını kaydeden Belediye Başkanı Halit Elma, yeraltı şehri çevresinin taş döşeme çalışmalarının da bu etapta gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Toplam 5 Milyon Lira dolayında bir harcama ile yapılacak olan projenin son etabında ise yeraltı kentine girişin bir tünel içerisinden yapılmasının sağlanacağını söyleyen Başkan Halit Elma, tanıtım videolarının gösteriminin bu tünel içerisinde olacağını, yerli ve yabancı turistlerin yeraltı şehrine önce nereyi gezeceklerine dair bir ön fikir alarak yeraltı kenti girişine geleceklerini ifade etti.