Klasik Keyifler (KK) sayısız büyüleyici alanları ve tarihi mekanları müzik ile doldurmak üzere 6. Uluslararası Müzik Festivali ile tekrar Kapadokya’ya dönüyor. 1 - 23 Ağustos arası 3 haftalık bir dönem boyunca bölgenin misafirleri ve yerlileri her gün küçük toplulukların batı klasik müziği tarzlarından klasik Türk müziğine ve klasik caz’a varana kadar repertuarlarından oluşan müzik etkinliklerin tadına varacaklar. Dinleyiciler epey Mozart, Brahms ve Dvorak; Ellington, Tatum ve Miles dinleyebilecekleri gibi,  Cemil Bey, Dedi Efendi ve Cantemir de duyabilecekler, aralarından daha maceraperest olanlar da Stravinski, Bartok ve Enescu’dan yeni neslin yakın zamanda besteledikleri eserlere uzanan bir yelpaze dinleyebilecekler.
Konserlerin ana mekanlarını Avanos’ta görkemli yeni yeraltı Güray Seramik Müzesi ve Mustafapaşa’daAya Nikola Manastırı, Eleni Kilisesi ve restore edilmiş ve Kapadokya Meslek Yüksek Okulu tarafından kullanılan bir Osmanlı medresesi gibi farklı mekanlar oluşturacaklar. Müzik severler ayrıca bölgeyi  Casa do ZiyA, Nevşehir Kültür Merkezi, Turist Otel Göreme, Uçhisar Kalesi, Fresco Konakları, Ortahisar Kültür Müzesi, Seten Restoran, Muti by Prokopi, House Hotel, Dinler Kayakapı ve Gamirasu Cave Hotel’de gerçekleşecek müzik aktivitelerine katılarak keşfedebilirler. Kimi sabahlar UNESCO Dünya Mirası Listesinde olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde festival boyunca ‘Barok Mağarası’ ve ‘Minimalist Mağarası’ diye adlandırılacak eski rahiplerin hücrelerinden müzik yankılanacak. 
Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ayrıca 2015’te farklı ülkelerden (İngiltere, Macaristan, Afganistan, Kanada, Dubai, Belçika, İran, Avusturya, Japonya, Almanya, ABD ve Türkiye) gelen 100’den fazla genç müzisyen ve besteciye ev sahipliği yaparak KK’nın yaz müzik akademisinin genel merkezini oluşturacak. KK, müzik türlerinin en az hiyerarşik olanı, oda müziğine odaklanarak müzik endüstrisinin son derece rekabetçi doğasını aşmayı hedefliyor. Eğitim kadrosu aynı zamanda kendilerini öğretime de adamış heyecan verici uluslararası müzisyenlerden oluşuyor. 
Kısmen Ankara ABD Ankara Büyük Elçiliği’nin cömert katkılarıyla ve ABD merkezli kar amacı gütmeyenChamber Music Exchange’nin (CME) sponsorluğu ile gerçekleşen festivalde Amerika’dan gelecek olan sanatçıların aralarında yakın zamanda IDSO ile Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunu kaydeden dünyaca ünlü New England Konservatuvar’ından kemancı James Buswell; Carpe Diem Quartet’in üyesi çellist Carol Ou; California Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, Amerikan Sanat Akademisi ‘Arts and Letters Award in Music’ ödüllü besteci Kurt Rohde; Pallade Musica’nın üyesi ve barok müzik üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen çellist Elinor Frey; müzik eğitimini 13 farklı ülkede kırsal kesimlere taşıyan ‘Cultures in Harmony’ organizasyonunun kurucusu kemancı William Harvey bulunmaktadır.