Son günlerde turizmciler arasında en çok konuşulan konu Dorak Holding. Şirketin otellerini kapattığı, otobüslerin plakalarını söktüğü ve restoranlarını satılığa çıkardığı şeklindeki söylentileri, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü'ye sorduk.

Otellerini kapatmalarının ya da turizm sektöründen çıkmalarının kesinlikle söz konusu olmadığını belirten Ahmet Körükçü, şunları söyledi:

''RAMADA VE ANATOLIAN HOUSES NEDEN KAPALI?''

''Anatolian Houses otelini kiralık olarak işletiyorduk. Otelin kirası 50 bin dolardı. Maliyeti yüksek olduğu için bu otelin işletmesini bıraktık. 

Ramada Cappadocia otelini ise altına yaptığımız büyük toplantı salonu nedneiyle 15-30 gün süreliğine kapatmak durumunda kaldık. Çünkü aşağıda çalışmalar yapılırken otelde konaklayan insanlar rahatsız olacaklardı. Bu otelin kongre salonu için aldığımız önemli bir etkinlik var. O tarihe yetiştirebilmek için işleri hızlandırmak istedik. Bu iki otelin dışındaki tüm otellerde operasyonlar aynı şekilde devam ediyor.''

''250 OTOBÜSÜN 125'İ OPERASYONDA''

Ahmet Körükçü'ye otobüslerin plakalarını söktükleri şeklindeki iddiaları da sorduk. Körükçü, ''Bizim şu anda 250 tane otobüsümüz var ve bunların 125'i operasyonda. Kalan 125 aracın plakalarını düşürmediğimiz taktirde, yüksek vergiler ödemek zorunda kalacaktık. Bu nedenle bu uygulamaya gittik.'' dedi.

''15 NİSAN'DA İÇ TURİZM KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ''

İç turizmi hareketlendirmek için 15-30 Nisan tarihleri arasında kampanya başlatacaklarını söyleyen Körükçü, Cumhurbaşkanı'nın da iç turizme dönük çağrı yaptığını hatırlattı. Körükçü ayrıca, restoranların satılığa çıkmasının da söz konusu olmadığını söyledi.


Turizm Güncel