Küçük Oteller Derneği Kapadokya grubu, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniv. Turizm Fakültesi tarafından 20 Kasım 2014 tarihinde düzenlenen 6.kariyer günleri etkinliklerine katıldı. 

Küçük Oteller Derneği Kapadokya Grubu yapmış olduğu açıklamada "Üniversitemizin ve öğrencilerimizin bölgemiz küçük otellerini daha yakından tanımalarını ve bu anlamda bir farkındalık yaratmayı öncelikli görüyor ve önemsiyoruz. Bölgemize gelen her 100 misafirden 43’ünü ağırlayan küçük otellerimiz, yüksek memnuniyeti sürdürebilmek ve hizmet kalitesini daha da iyi düzeylere çıkarabilmek adına üniversitemiz mezunları ile birlikte çalışmak durumundadır" denildi.

Dernek yapmış olduğu sunumda, dünyada turizm ve 2020 projeksiyonu, kültür turizmi, bir miras alanı olan Kapadokya bölgesine farklı bir bakış ile küçük otellerin bölgedeki mevcut durumu ve önemine değindi. Ayrıca öğrencilere küçük otellerde kariyer imkânlarından bahseden dernek, sunumunu öğrencilerin sorularını cevaplandırarak tamamladı.

Sunum sonrasında ise, üniversite öğrencilerinin, Kapadokya otellerinde çalışma isteğinin az olması sorununun çözümü için ortak çalışmaların, çalıştayların düzenlenmesi, öğrencilerimizin stajlarını küçük otellerde de yapabilmeleri adına fakülte staj yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapılması konularında Turizm Fakültesi yönetimi ile görüş alışverişinde bulunuldu.