Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Celal Adan, Başbakan Binali Yıldırım’a Kapadokya bölgesi turizmcilerini yakından ilgilendiren hususlarda bir yazılı soru önergesi verdi.
MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya’nın bölge turizmcileri ile görüşmelerinin sonrasında MHP Genel Merkezine konuya dair raporlarından elde edilen verilere göre hazırlanan soru önergesinde bölge turizmcilerinin 2016 yılından bu yana karşı karşıya kaldıkları sorunlar için mevcut hükümetin ne gibi çalışmalar yaptığı, ya da yapacağı soruldu.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Celal Adan, geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’a iletilmek üzere hazırladığı soru önergesinde; 2016 yılına kadar Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’deki turizmcilerin kredilerini sorunsuz bir şekilde ödemelerine karşın, 2016 yılından bu yana geçen sürede karşılaştıkları sorunlar nedeniyle kredilerini ödeyemez hale geldiklerini hatta bölgeden göç etmek durumunda kaldıklarının altı çizildi.
Yazılı soru önergesinde;
  • Aynı tarımsal kredilerde olduğu gibi, turizmcilerin kullandıkları kredilerin faizlerinin düşürülmesi, ödemelerinin ertelenmesinin yararlı olacağı, Turizmcilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda hükümet ne yapıyor?,
  • Kapadokya bölgesindeki işletmeler genelde sezonluk işletmeler olduğu için, Kasım ayı itibariyle işçilerini işten çıkarmak zorunda kalıyorlar. Bunun önlenmesi için Kasım – Mart dönemlerinde SGK primlerinde indirim yapılması veya primlerin devlet tarafından ödenmesi halinde hem bölgede işsizlik önlenecek, hem de işletmelerin açık kalması sağlanacaktır. Bu konuyla ilgili hükümetin ne gibi çalışmaları bulunmaktadır?.
  • THY’nin Kapadokya bölgesine kaynak sağlayan ülkelerden doğrudan uçak seferleri yapması önemlidir. Bu sayede İstanbul Atatürk havalimanının yükü de azaltılacaktır. Nevşehir – Kapadokya havalimanı tadilattan çıktıktan sonra Nevşehir – Antalya arası günlük uçak seferlerinin düzenlenmesi gerekmektedir. Bu sayede Rus turistlerin bölgeye rahatlıkla gelmeleri de sağlanacaktır. Bu alanda yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?.
  • Turizm sektörünün bu zor günlerde KDV oranlarında indirim yapılanmasıyla birlikte, sektör rahat bir nefes alabilecektir. KDV indirimiyle ilgili yürüttüğünüz çalışmaları açıklar mısınız?.
Sorularına cevap istendi.