Türkiye’nin Rusya’da düzenlediği en kapsamlı etkinlik olarak kabul edilen "Türkiye Festivali" 14-16 Haziran'da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Krasnaya Presnya Parkı’nda üçüncüsü gerçekleştirilen Türkiye Festivali’ne katılan Kapadokya bölge turizmcileri KAPTİD çatısı altında Kapadokya bölgesini tüm değerleri ile tanıttı. 

Kapadokya, Rusya'da Türkiye Festivali'nde Tanıtıldı... Video görüntüsünü izlemek için TIKLAYINIZ!

KAPTİD (Kapadokya Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Derneği) Başkanı Yakup Dinler festivale ilişkin değerlendirmesinde ; "14 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde, KAPTİD'in üst çatı örgütü Türofed tarafından Rusya'nın Başkenti Moskova'da düzenlenen "3. Türkiye Festivali" Фестиваль Турции kapsamında Kapadokya olarak yine yerimizi aldık." dedi.

Dinler, Kapadokya'da herhangi bir kamu veya belediye desteği almadan, tamamen Kapadokya Turizmcisinin desteği ile katıldığımız bu etkinliğe destek veren aşağıda ismi geçen kişi ve kuruluşlara; Rusya'da yaptıkları Kapadokya tanıtımı, emekleri ve çabaları için çok teşekkür ederim:

Abdullah Inal (Yunak Evleri)
Duygu Cevahir Demir ve Yavuz Demir (Elika Cave Suites)
Erdal Yaris (Turkiye Balloons)
Ergin özderin (Kapadokya Seramik)
Faruk Sancaklı (KONAK Jewellry)
Mati̇s Carpet
Mehmet Dinler (Royal Balloon - Cappadocia / Türkiye)
Mehmet Kececi (Yama Tour Cappadocia-Turkey)
Muammer Sak (Argeus Travel & Events)
Nebil Tahincioğlu (Ürgüp Perissia Otel)
Nejat Yildirim (Bazaar 54)
Oğuz Kahraman (Dere Suites Cappadocia)
Ömürlü Bayram (Ömürlü Seramik Avanos)
Sefa Yıldırım (Anka Cave Suites)
Sentez Hali
Serdar Kahraman (Pupa Tourism)
Teyfik Olmez (Cappadocia Voyager Balloons)
Yakup Dinler (Kayakapı Premium Caves - Cappadocia)
Yusuf Yigitoglu (DİLEK KAYA HOTEL)
Ziya Dasdeler (Göreme Onyx)

Ayrıca bizi bu etkinlikte yalnız bırakmayan, her zaman desteğini hissettiğimiz Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürüne ve bu faydalı etkinliği 3. kez düzenlemesinde en büyük emeği olan Sayın Haluk Özsevim ve ekibine çok teşekkür ederim.