Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Turist Rehberleri Birliği, Türkiye Otelciler Birliği ve Rus-Türk İşadamları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Festivali, Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova meydanındaki ünlü Krasnaya Presnaya Parkı’nda başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle, Türkiye'nin Rusya Büyükelçiliği ve Moskova kent yönetimi işbirliğiyle düzenlenen festivalde katılımcılar Türk kültürü, tarihi, dili ve gelenekleriyle tanışacak. Ziyaretçilerin zanaat köyünü gezebileceği ve çeşitli atölye çalışmalarına katılabileceği etkinlikte, Kapadokya'nın balonlarıyla uçma, hediyelik eşyalar satın alma, kahve falı baktırma gibi birçok fırsat yakalanabilecek.

RUSLAR AKIN ETTİ
Festival başlar başlamaz Kapadokya standı yoğun ilgi gördü. Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ile Bölge turizmcilerinin misafirleri ağırladığı standa akın eden Ruslar, Kapadokya’daki destinasyonlar hakkında bilgi aldılar. 
Yağmurlu havaya rağmen standın önünde kuyruklar oluşturan ziyaretçilere Kapadokya ile ilgili tanıtım broşürleri ve çeşitli materyaller sunuldu.
3 gün boyunca devam edecek olan Türkiye fuarında Kapadokya renkli etkinliklerle tanıtımı yapılacak.


Moskova’da düzenlenen Büyük Türkiye Festivali’nin ilk gününde Kapadokya standı ilgi odağı oldu.

Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici festival hakkında yaptığı açıklamasında;" Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Dinler Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dinler, Yama tour Mehmet Keçeci , Yunak evleri Abdullah İnal,  Argeus Muhammer Sak, Göreme Onyx Ziya Dasdeler, Travelers Cave otel  Bekir Coskun ve Elika Cave otel Yavuz Demir ile birlikte Kapadokya Bölgesinin tarihi ve kültürel turistik değerlerini Rus halkına aktardıklarını, bölgedeki balon turlarının dünyanın başka hiç bir yerinde görülemeyecek doğal güzellikleri görme imkanı sağladığını Ruslara anlatıyoruz" dedi.

Okuma ve araştırmayı çok seven Rusya halkına Rusca ve İngilizce broşürler verdiklerini söyleyen Ekici, Türkiye festivalinin ilk gününde standa ilginin iyi olduğunu, stant ziyaretçilerine minik balon figürleri, Kapadokya kartpostalları, magnet gibi küçük hediyeler verdiklerini, Rus konuklarınında hediyelere sevindiklerini, mutlaka yerinde görmeye Kapadokya'ya geleceklerini söylediklerini kaydetti.


Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye festivaline katılan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Turkiye standında Kapadokya için ayrılan alanda bölgemizi tanıtmak ve Rusya'dan gelen misafir sayımızı önümüzdeki sezonda artırmak için en iyi şekilde hazırlanarak Rusya'ya geldiklerini vurguladı.

Standın ziyaretçi akınına uğramasından çok mutlu olduklarını kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan'da “Rusların gözünde Kapadokya’nın yeri ayrı” dedi.

‘Muhteşem Yüzyıl' dizisinden oyuncular da dahil olmak üzere, birçok ünlü Türk oyuncununda katılım gösterdiği festivalde ayrıca 200 Türkiye'ye seyahat bileti dağıtılacak.

Fuarın ilk gününde Kapadokya standını çok sayıda Rus konuklarıyla birlikte seçkin tur operatörleri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu , Ahmet Temurci (Tanıtma Genel Müdür Yrd.) Osman Ayık (TÜROFED Başkanı) Erkan Yağçı (AKTOB Başkanı)  ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.