Kapadokya ve Alanya’da tesisleri bulunan, turizm Sektörünün başarılı yöneticilerinden Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinler, turizmdeki son durumu değerlendirdi.

Mustafa Dinler, yaptığı açıklamada; ”Küresel ekonomik göstergeler 2013 Yılının iyi geçeceğini göstermekteydi. Fakat yaşanan Suriye ve Gezi Parkı olayları hedeflerimizde ciddi sapmalar meydana getirdi. İstatistiklere göre bölgede bulunan konaklama tesisleri son yıllardaki en düşük Temmuz ayını geçirdi.Öyleki Kapadokya turizmi son 20 yılın en durgun anlarını yaşıyor. Bölgemizdeki Otel doluluk oranları da bunun paralelinde yüzde %10 lara kadar düştüğü açıklandı.


Suriye üzerinden İstanbul’a giden özellikle Lübnan’lı turistler, güzergâhlarında bulunan Kapadokya’da konaklamaktaydı, Suriye’de yaşanan olaylar ciddi şekilde bölge turizmini etkiledi. Göstergelere göre Ağustos ayı Temmuza göre daha iyi geçeceğe benziyor" diye konuştu.

Dinler Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinler, Bu vesile ile Tüm Turizm sektöründeki bütün meslektaşlarımıza, Turizmci esnaflarımıza ve Ürgüplü halkımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum ve şimdiden Bayramlarını tebrik ediyorum dedi.

Kaynak:Faruk Özzengin