Nevşehir'de turistleri taşıyan ticari taksi Acıgöl ilçesinde kaza yaptı. Maddi hasarlı kaza sonrası hemen olay yerine giden Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Yunis Ünal turistleri bu zor anlarında mağdur olmaması adına yalnız bırakmadı.

Can kaybı yada yaralanın olmadığı kazanın ardından FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Yunis Ünal  şunları ifade etti; "618 sayılı seyahat acentaları kanunu ve 6326 sayılı rehberlik meslek yasası hükümlerince seyahat acentasız ve rehbersiz tur suçtur. Nevşehir Kapadokya bölgemizde, il kültür müdürlükleri, Tursab ve Nevşehir rehberler odası olarak eş zamanlı kontroller periyodik aralıklarla gerçekleştrilmektedir. Yerli ve yabancı misafirlerimizin can güvenliği ve bölgenın tanıtımı konudunda rehberler odası olarak gerekli sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. Fakat bölgemize gelen misafirlerimiz kaçak turlarla ve taksicilerin düzenlediği turlarla turizm için yetersiz araçlarla turlar organize etmektedir. Misafirlerin belgesiz sigortasız bilinçsiz olarak turlarda madur edilmesine biz rehberler odası olarak engel olmak amacındayız. Yine bugün bir taksicinin organize ettiği bir turda bölgemizde Acıgöl yakınlarında bir kaza sonucu 3 çin uyruklu misafirimiz mağdur olmuştur.

Nevşehir rehber odası olarak kolluk kuvvetleri ve diğer kurumlara mesai merhumu gözetmeksizin ihtiyaç halinde rehberlerimiz yardımcı olunmaktadır...