NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Rehberler Birliği ve Nevşehir Rehberler Odası başkanlığının birlikte organize ettikleri Kapadokya uzmanlık eğitimi gezisi 20-25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Söz konu eğitim gezisi ilk gün Antalya dan hareket, Konya Karatay Medresesi müzesi ve Sille harabeleri, Kapadokya ya varış ve otele yerleşme, Konya'da öğle yemeği ve Karatay müzesi, akabinde Konya Sille harabeleri ziyareti ve Kapadokya'daki otelimize varış.
2. Gün: Akvadi, Uçhisar, Güvercinlik vadisi
Sabah kahvaltıdan sonra Çavuşin köyünden başlayacak yürüyüşümüz Akvadi (aşk vadisi) nin muhteşem manzarası ve tipik peribacalarının içinden 2,5 saat lik yürüyüş ile Uçhisar kasabasına varış. Uçhisarda ki öğle yemeğinden sonra Güvercinlik vadisinden Göreme kasabasına kadar vadi içinde sürecek yürüyüşümüz 2 saat sürecek. Otelin yeri ve zaman durumuna göre kılıçlar vadisinden yürüyerekte otele dönülebilir. (Bu seçenek yürüyüş günü hava durumu ve zamana göre ayarlanacaktır) Toplam yürüyüş suresi: 4,5/5 saat. Yaklaşık 12 km.
3 Gün: Meskendir vadisi, Kızılçukur ve Güllüdere vadisi
Sabah otelden araçla yürüyüş başlangıç noktasına transfer. Zindanönü vadisinden başlayacak olan yürüyüşümüz, Meskendir vadisinde devam edecek. Üzümlü kilise yanında piknik ve çay molasından sonra kızılçukur vadisine devam edilecek. Burada Kolonlu ve Haçlı kiliselerler gezilecek daha sonra Güllüdere vadisindeki Haçlı kilise ve Ayvalı kiliseler gezilerek otele dönülecek. Bu gezi esnasında bu vadilerde birçok 12 yy. ve öncesi yerleşim yerleri ve doğa harikası tipik oluşumlar ve renkler görülecek. (Bu etap Kapadokya’nın yürüyüş yapılması gereken vadilerinden en güzeli ve en önde gelenidir) Yaklaşık 8 km. 5 saat yürüyüş.
4. Gün: Eski Çavuşin harabeleri, Bozdağ eteğinden Paşabağları, peribacalar vadisi. Zemi vadisi
Çavuşin harabeleri içinde kısa bir yürüyüş ve Vaftizci Yahya kilisesinin gezilmesinden sonra, Bozdağ eteğinden peribacaları arasında devam edecek yürüyüşümüz Zelve açık hava müzesine ve Paşabağları vadisine kadar sürecek. Öğle yemeğinden sonra Zemi vadisine transfer ve burada 2,5 Saat sürecekyürüyüşümüze başlayacağız. Toplam yürüyüş 4-5 saat, 8 km.
5. Gün: Sinassos- Gomeda vadisi-Ortahisar / ilk yardım dersi
Sabah araçla Sinassos köyüne varış, kısa bir geziden sonra tekrar araç ile kısa bir transferle Gomeda vadisine varıs ve 3 saat sürecek Gomeda ve Üzengi vadi yürüyüşünün ardından Ortahisar kasabasına varış. Araçla Çat köyüne transfer ve Çat vadisinde 2,5 saat yürüyüşümüz ile Kapadokya yürüyüş programının sonuna gelmiş oluyoruz.

6. Gün: Göreme müzesi -Saratlı yeraltı şehri- Sultanhanı kervansarayı- Antalya'ya dönüş saat 19.00.