Her yıl Kapadokya'ya Nevşehir'in  tarihi bölgelerine gelen turistler tarafından ilgi görmeye başlayan bez bebekler, son yıllarda ev hanımlarının geçim kaynağı oldu.

Özellikle Uçhisar Kalesi , Ortahisar Kalesi , Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Kentleri ile Göreme Açık Hava Müzesi çevresindeki tezgahlarda yerli yabancı turistlere satışı gerçekleştirilen Bez bebeklerinin gördüğü ilgi üzerine yöreye özgü folklorik bez bebek yapımına başlayan gönüllü kültür elçileri, el emeklerini yerli ve yabancı turistlere pazarlıyor. Tahta çubuk ve artık kumaşlar kullanarak çeşitli ebatlarda yaptıkları bez bebekleri, yerli ve yabancı turistlere pazarlayan gönüllü kültür elçileri, bu sayede ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Bez bebeklere yaptıkları değişik kıyafetlerle bölge kültürünün tanıtımına da katkı sağlayan hanımlar, bebeklere en çok Avrupalı turistlerin ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Parça kumaşlar, gazoz kapağı, tahta çıta, kuru ot ve süsleme pulu kullanılarak evlerde üretilen bez bebekler, turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Yılda ortalama yüzlerce bebek üreten gönüllü kültür elçileri kadınların el emeği ‘bez bebeği’ turizm markası olma yolunda ilerlemesi bekleniyor. Artık kumaş kullanılarak yapılan bebek çeşitleri de, yün eğiren bebekler, testili bebek, pullu bebek ve gelinlikli bebek çeşitleri de bulunuyor.