Nevşehir Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan Turizm haftası etkinlikleri programı daha sonra resmi açılış proğramı için Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezine geçildi.

Resmi açılışa Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, daire müdürleri ve turizm firmaları katılım gösterdiler.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici burada yapmış olduğu açılış konuşmasında 2016 Turizm sezonunu değerlendirerek 2017 yılı için beklentileri dile getirdi. Ekici Turizm Haftası resmi açışıl proğramında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti;


21.yüzyılda, turizm ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz eden bir sektör haline gelmiştir. Günümüzde 40’a yakın sektörü tetiklediği bilinen turizm sektörü, ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, ayrıca istihdam yaratan, ülkemizde de her geçen yıl önemi ve değeri anlaşılan bir sektör haline gelmiştir. 2016 yılında ülkemize yaklaşık 25,2 milyon yabancı turistin geldiği ve yaklaşık 22,1 milyar dolar gelir getirdiği bilinmektedir.

Günümüzde yaygın olarak deniz, kum ve güneşten ibaret olan kitle turizmi modelinin dışına çıkılarak yeni modeller ve alternatif ürünler ortaya çıkarılmak istenmektedir. Bu yöneliş ve yeni cazibe merkezleri oluşturma istekleri ülkemizde Kapadokya’yı öne çıkartmaktadır. Avrupa ve Rusya gibi pazarlarda oluşan ekonomik krizler ve daralmalar, ülkemizin Arap, Çin ve Uzak Doğu gibi diğer ülkelere ve yeni pazar arayışlarına yönelmesine neden olmaktadır. Kapadokya bölgesinin bulunduğu coğrafyanın tarihi ve kültürel zenginliği, doğal ve muhteşem güzellikleri tüm turistlerin aradıkları her şeyi bulmaları bu bölgemizin önemini arttırmaktadır.

Binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle, Kapadokya bölgesinin temsilcisi olarakta bilinen Nevşehir her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. Ülkemizin turizm pastasından, Nevşehir de payını her geçen yıl arttırmaktadır. 2015 yılında, Türkiye genelinde ziyaret edilen 10 müze içerisinde 3 tane müze ve örenyeri ilimizde bulunmaktadır. İlimizi 2016 yılında yerli ve yabancı toplam 1.500.000 turist ziyaret etmiştir.

Başta inanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi gibi öne çıkan değerlerimiz üzerinde arta gelen yatırım ve tanıtım çalışmaları sonucunda Nevşehir’imiz bölge ve ülkemizde her geçen yıl turizm alanında gelişmekte ve ilerlemektedir. Gerek Bakanlırımız ile Valiliğimiz , gerekse yerel yönetimler, üniversite ve özel sektör tarafından ilimizi ulusal ve uluslar arası fuarlarda tanıtımına önem verilerek bir marka kent oluşturma gayretleri devam etmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapımına başlanacak olan Kapadokya yeraltı müzesi ile bölgemize daha fazla ziyaretçi çekmek ve konaklamayı artırmayı amaçlanmaktadır. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilimizde Ovaören kazı çalışmaları ve Sofular fosil kazı çalışmaları ile Kapadokya’nın tarihinin gün yüzüne çıkarılması çalışmaları devam etmektedir. Nevşehir Belediyesinin çalışmaları devam eden ve dünyanın en büyük yer altı şehri olarak kabul edilen Nevşehir kalesi eteklerinde bulunan yer altı şehrinin turizme açılma çalışmaları devam etmekte olup, tamamlandığında Nevşehir merkezdeki turizm hareketinde oldukça canlanmasına neden olacaktır.

Yapılan tanıtım çalışmaları sayesinde ilimiz ve bölgemiz daha çok cazibe merkezi olmaya başlamıştır. Yapılan çalışmalarla yetinmeyerek, yine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın destekleriyle İlimiz ve bölgemizi yurt içi ve yurt dışında daha etkin tanıtımının yapılması için tanıtım platformu yapılması için ödenek sağlanmış olup, temmuz ayı içerisinde teslim alınması planlanmaktadır. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Turizm Haftası etkinliklerinin bölge turizmcileri ve turizmden faydalanan herkese hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Vali Aktaş, şöyle dedi:

"Hafta etkinlikleri süresince bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkarmaya ve tanıtmaya çalışacağız. Bu hafta bölgemiz açısından özel ve önemli bir yeri bulunuyor. Bu etkinliklerin yanında TRT’nin bu yıl bölgemizde yapacağı 39. Uluslararası çocuk şenliği etkinlikleri de bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı açısından son derece faydalı olacak. 30 farklı ülkeden ilimize gelecek olan çocuklarımızla birlikte gerçekleştirilecek olan bu etkinlikler bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.”


Kapadokya’da Turizm Haftası kutlamaları başladı
Kapadokya’da Turizm Haftası kutlamaları başladı
Kapadokya’da Turizm Haftası kutlamaları başladı
Kapadokya’da Turizm Haftası kutlamaları başladı
Kapadokya’da Turizm Haftası kutlamaları başladı