Nevşehir Müze Müdürü, Arkeolog Murat Ertuğrul Gülyaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesine geçici olarak görevlendirildi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'ın geçici görevlendirilmesi kararının kendisine tebliğ edilmesinin ardından, yıllık izine ayrılan Gülyaz'ın emekliye ayrılması bekleniyor.

Murat Ertuğrul Gülyaz kimdir?
1960 yılında Gediz’de doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF), Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı’nı bitirdi. Master programını Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nde 1993’te tamamladı. Profesyonel turist rehberi adaylarına ‘Anadolu Arkeolojisi ve Kapadokya Kültürleri’ konusunda eğitmenlik yaptı. 1996 yılında Deutsches Archäologisches Institut’ten Kapadokya konulu araştırması için burs aldı. Ertesi yıl, Japonya’nın Naruto kentinde yapılan Otsuka Fine Art Museum’un Kapadokya seksiyonunun çalışmasına bilimsel danışmanlık yaptı. TRT tarafından hazırlanan “Latmos’un Sanatçıları” ve “Kapadokya’nın Değişen Yüzü” adlı belgesellerin ve UNESCO işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2007 yılında bastırılan “Dünya Kültür Mirasında Türkiye” adlı kitabın Kapadokya bölümünün metin yazarlığını yaptı.
Kapadokya’nın kültür varlıkları ile ilgili olarak A.B.D., Fransa, İtalya ve Yunanistan’daki uluslararası konferanslarda bildiri sundu. Türkiye, Almanya, A.B.D., İtalya ve Brezilya’da çeşitli fotoğraf sergilerine katılarak dia gösterileri gerçekleştirdi. Kapadokya konulu kitapları ve çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan Gülyaz, en son Nevşehir Müze Müdürü olarak görev yapıyordu.