Dondurma Üreten ve Satış Yapan İşyerleri Denetleniyor ...

Ramazan’ın sıcak yaz günlerine denk gelmesi tatlı alışkanlıklarını da değiştirdi. Daha çok baklava ve kadayıfın tüketildiği geçmiş yılların aksine bu sene dondurma satışlarında büyük artış yaşanıyor. Serinletici özelliği ve hafifliği sebebiyle tercih edilen dondurma, içerdiği A ve B2 vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum ile de yararlı bir besin maddesi. 

​Havaların ısınmasıyla birlikte dondurma üretim ve satışlarında artış meydana gelmektedir. Bu nedenle her türlü gıdada olduğu gibi tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi amaçlanmaktadır.
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri tarafından, dondurma üreten ve satışı yapılan işyerleri aralıksız denetlenmektedir.
      Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;
    İl genelindeki gıda üretim yerlerinden alınan numuneler mikrobiyolojik açıdan incelenmek üzere, İl Müdürlüğüne ait özel donanımlı Gıda aracı ile birlikte Kayseri Gıda Kontrol Laboratuarına götürüldüğünü, bu şekilde daha hassas kontroller yapıldığını, üreticilerin hijyen konularında daha dikkatli olmalarını böylece tüketici sağlığını ve haklarını koruma amaçlandığını ifade eden YILMAZ, denetimler neticesinde görülen eksiklikler doğrultusunda uyarıların yapıldığını, eksikliklerini gidermeyen işyerleri hakkında gerekli yasal yaptırımların  uygulanacağı uyarısında bulundu.