22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT Fuarı’nda Nevşehir ve Kapadokya’nın tanıtımı yapılacak.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı"na ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda katılımcının gelmesi bekleniyor.

Göreme Açık hava müzesi, Aşk Vadisi, Kaymaklı ,Özkonak ve Derinkuyu Yeraltı kentleri, Avanos'u, Ürgüp'ü , Gülşehir'i , Uçhisar ve Ortahisar kaleleri gibi muhteşem doğal güzellikleri, kervansarayları, cami, medrese ve yeraltı şehirleriyle zengin tarih ve kültür mirasına sahip olan Kapadokyanın başkenti Nevşehir, son yıllarda hızla gelişen Kozaklı Termal turizmi ve özellikle Mustafapaşa inanç turizmi olanaklarıyla da Türkiye'de önemli bir kültür ve turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Fuar ile ilgili bilgi veren Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir'in sahip olduğu turizm değerleri ile bölge ve ülke turizmi içerisinde önemli bir potansiyele haiz olduğunu, turizm alanında ortaya konulacak çalışmalarla daha iyi noktalara ulaşılabileceğini vurguladı.

Ceylan, festival, fuar, tanıtım günleri gibi organizasyonlarda yer almanın şehrin tanıtımına ve bilinirliğine doğrudan katkı sağladığını, 
22-25 Ocak 2015  tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı'nın da bu manada ilimiz Nevşehir'in ve Kapadokya Bölgemizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Dünya turizm sektörünün EMITT'te yer alacağını belirten Vali Ceylan, Her geçen yıl yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gören EMITT Fuarı'nda bu yıl katılım sayılarında üzerine çıkılarak yeni bir rekor beklendiğini ifade etti. Ceylan, dünyanın ve Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan EMITT Fuarı'nda Nevşehir'i Kapadokya bütünlüğü içerisnde geniş kitlelere tanıtmanın heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.