Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğünün 03.01.2013 tarih ve 1310 sayılı yazısı doğrultusunda, Japon Ulusal Kanalı NİPPON TV tarafından yürütülen "Anathor Sky Başka Bir Gökyüzü " adlı belgeselin çekimleri, 07-12 Şubat 2013 tarihleri arasında, İlimiz de gerçekleştirilmiştir.

-Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğünün 22.01.2013 tarih ve 14639 sayılı yazıları doğrultusunda, Brezilya GNT Channel adlı film şirketi tarafından 29 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında bölgemizde film çekimi yapılmış olup, Müdürlüğümüzce her türlü destek sağlanmıştır.

 

-Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğünün 03.01.2013 tarih ve 1310 sayılı yazıları doğrultusunda, Japon Ulusal Kanalı NİPPON BS-TV tarafından yürütülen "Miki Nakatani Mimar Sinan' m Eserlerinin İzinde" adlı belgeseli çekimleri 25 Ocak-02 Şubat 2013 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmiştir.

 

-Kala Film tarafından hazırlanan "vodafon" reklam film çekimleri 14-15-16 Şubat 2013 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmiştir.

 

-TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanlığı Yapım Koordinatörlüğünce hazırlanan "Yürürüş Yolu" adlı programın aktüel çekimleri 04-12 Şubat 2013 tarihleri arasında İlimizde yapılmıştır.

 

-Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanlığı yapım Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmakta olan "Anadolu' da Selçuklu" adlı belgesel programın çekimlerinin bir bölümü, 24-28 Şubat 2013 tarihleri arasında İlimiz Merkez Müze Müdürlüğüne bağlı Göreme Açıkhava Müzesi-Karanlık Kilise de gerçekleştirilmiştir.

 

-Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdür Yardımcılığının 21 Şubat 2013 tarih ve 8353685 sayılı yazıları doğrultusunda 24-25 Şubat 2013 tarihlerinde Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel İlimizi ziyaret etmiştir. Bu ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ömer ÇELİK, Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman ÇELİK, Kültür Varlıkları ve Genel Müdürü Murat SÜSLÜ eşlik etmiştir. Söz konusu ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ, Koruma Kurulu Müdürü Mevlüt COŞKUN ve Müze Müdür Vekili Murat GÜL YAZ' da refakat etmiştir. Sn. Bakanımız Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm konularında incelemelerde bulunmuştur.

 

 

 

-İlimizde faaliyet gösteren konaklama ve yeme-içme tesislerinde görev yapan personele yönelik olarak düzenlenen "İşbaşı Eğitim Kursları"nı 12-17 Şubat 2013 tarihleri arasında vermek üzere Bakanlığımızdan Ön büro Usta Öğreticisi Cezzim ÖZDEMİR, Yiyecek ve İçecek Servisi Usta Öğreticisi Murat ÖZEN, Kat Hizmetleri Usta Öğreticisi Dönüş KOÇAK YOLBÎLİR ve Yiyecek Üretimi Usta öğreticisi M. Burak DİKİCİ ile "Kişisel Gelişim Semineri" ni 19-20 Şubat 2013 tarihleri arasında vermek üzere Usta Öğretici Dürinaz SERVİ görevlendirilmiştir. Ayrıca, söz konusu kursların başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için, kurumumuzu temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ kurs bitimine kadar gerekli yardım ve kolaylığı göstermiştir. Söz konusu kurslara toplam 133 kişi katılmış olup, Bakanlıktan başarı belgesi almaya hak kazanmıştır.

 

-15-22 Nisan 2013 tarihlerinde Turizm Haftası, 18 Mayıs 2013 tarihinde Müzeler Günü ile Mart ayının son haftasında kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası ön çalışması yapılmıştır.

 

-Her ayın son Perşembe günü yapılan Kurumumuz Birim Amirleri Durum Değerlendirme toplantısı 28 Şubat 2013 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu toplantıda;

 

*Müzeler Gününde Nevşehir Müze Müdürlüğünün koordinatörlüğünde Hacıbektaş ve Ürgüp      Müze      Müdürlüklerinin      katkılarıyla      ortaklaşa      İl      merkezinde gerçekleştirilecektir.

 

*Bu yıl 49.su kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası ile ilgili hazırlanacak taslak programının İl Müdürlüğüne sunulmasına,*İlimizde Çocuk Kütüphanesi kurulması için yürütülmekte olan çalışmalar ile ilgili İl Halk Kütüphanesi dürlüğünden bilgi alınmasına,

 

*Bakanlığımızın  talimatları doğrultusunda, aktif durumuna getirilmesi istenilen, Gülşehir Tuzköy, Gümüşkent ve Ürgüp Şahinefendi Kütüphanelerinin son durumları hakkında bağlı bulundukları Kütüphane Müdürlüklerinden bilgi istenilmesine karar verilmiştir.

 

-İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve bağlı şube Halk Kütüphanelerinde "28 Şubat Sivil Savunma Günü" ile ilgili kitap sergileri açılmıştır.

 

-Şubat Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 6.848 olup, ödünç alman kitap sayısı toplamı ise 3.907'dir.