NEVŞEHİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORUDUR.

-İlimiz genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Örenyerlerini Aralık ayı içerisinde toplam 115.256   kişi ziyaret etmiştir.

-Aksi Film Prodüksiyon Medya Tanıtım Org. Hiz. Tic. Ltd. Şti.' nin 20.11.2014 tarihli dilekçelerine istinaden; 01-31 Aralık 2014 tarihleri arasında Aksi Film Prodüksiyon Medya Tanıtım Org. Hiz. Tic. Ltd. Şti. tarafından TRT için hazırlanan Anadolu Sufıleri isimli belgesel çekimleri İlimiz Hacıbektaş İlçesinde bulunan Hacıbektaş Veli Türbesi, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Atatürk Evinde çekimler gerçekleştirmişlerdir.

-Anka Film Yapım San. ve Tic. Ltd. Şti.' nin 18.08.2014 tarihli dilekçelerine istinaden; 08 Aralık 2014 tarihlerinde Alman Yapım Firması UfaFiction ' m yapımcılığını yaptığı ve Türkiye çekimlerini Anka Filmin üstlendiği Alman ZDF kanalında gösterime girecek olan " Yüzmeyi Öğreniyorum " isimli televizyon Filmin çekimleri İlimizde gerçekleştirilmiştir.

-Çıra Yapım Rek. ve Danışmanlık Hiz. Ltd. Şti.' nin 05.11.2014 tarihli dilekçelerine istinaden; TRT Belgesel kanalında yayınlanmak üzere 07-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Göreme Tarihi Milli Parkı sınırları içerisinde çekimleri gerçekleştirilmiştir.

-Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek' üzere İl Kültür ve Turizm Müdür V. Yaşar YILMAZ tarafından yerinde denetimlere devam edilmiş olup, tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılmaktadır.

-İlimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya TÜRSAB Başkanlığınca oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentalarm denetimlerine bu dönemde de devam edilmiş olup, söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğimizce onaylanan İdari yaptırım karar tutanakları ilgililere gönderilmiştir.

-Müdürlüğümüzce Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, patates deposu, kum ve çakıl ocakları ile mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması çalışmaları sürekli olarak gerçekleştirilmektedir.


-Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda her ay düzenli olarak yapılan Birim Amirleri toplantısı 25.12.2014 tarihinde Müdürlük Hizmet binasında gerçekleştirilmiştir. İlimizde ve İlçelerimizde yapılması gereken hizmetlerin kalitesinin artırılması ve sorunların çözümü hususunda fikir alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca, tüm birimlerimizin sorunları ve karşılaştıkları sıkıntılar değerlendirilmiştir.

-İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Şube Halk Kütüphanelerinde 03.12.2014 "Dünya Özürlüler Günü" ile ilgili Kitap sergileri açılmıştır.

-Aralık Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 9.749 olup, ödünç alman kitap sayısı ise, 4.373'dir.

Bilgilerinize arz ederim.