Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Eylül ayı faaliyet raporunda

 

-   İlimiz genelinde Müdürlüğümüze bağlı Müze ve Ören yerlerini EYLÜL Ayı içerisinde toplam 276.681 kişi ziyaret etmiştir.

-   Reis& dergisi işbirliği ile Hollanda'dan gelecek 2 kişilik basın mensubu ekibinin İlimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtımı amacıyla 27.09.2012-05.10.20102 tarihleri arasında çekim yapılmıştır.

-   Kızılırmak üzerinde gerçekleştirilen "gondol ve jetbot" faaliyetleri için parkur alanının belirlenmesine yönelik Avanos Kaymakamlığının düzenlediği toplantıya Kurumumuzdan Md. Yrd. Mehmet BİÇİCİ ile Şb. Müdürü Hüseyin SEVİNDİK katılmıştır.Toplantıda, yapılan bu faaliyetlerin turizm amaçlı sportif faaliyetler olmadığına karar verilmiştir.

-   İZ TV belgesel kanalının UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan varlıkların tanıtımına yönelik belgesel çekimleri İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde Eylül ayı boyunca devam etmiştir.

-   Rusya'da kurulmuş olan ve Google, Yahoo, Bing gibi arama motoru hizmeti veren Yandex Europe BV isimli şirketin 15.08.2012-15.12.2012 tarihleri arsında İlimiz Merkez Müze Müdürlüğü ve İlçe Müze Müdürlüklerine bağlı tarihi ve turistik yerlerde fotoğraf çekimlerine devam etmiştir.

-   Anadolu Hayat Sigorta, Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzün işbirliği ile "Bir Usta Bin Usta" projesi kapsamında Avanos Meslek Yüksek Okulunda 'Çömlek Yapım Kursu' açılmıştır. 12.09.2012 tarihinde başlayan kursa Türkiye genelinden 20 kursiyer katılmıştır.Kursun 3 ay ve 240 saat sürmesi beklenilmektedir.Sözkonusu kursların amacına uygun olarak çalışıp çalışmadığı İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ ve Şube Müdürü Hüseyin SEVİNDİK tarafından denetlenmektedir.

-   İngiliz BBC Televizyonunun Türkiye ve Osmanlı Devleti ile ilgili tarihi ve tanıtım amaçlı belgesel film çekimi 01.09.2012-29.11.2012 tarihleri arasında İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde yapılmıştır.

-   Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğünün 03.08.2012 tarih ve 172673 sayılı yazısı doğrultusunda, Brezilya'nın Multishow kanalı için Chocolate Productions yapımı Lugar in Comumjstanbul isimli Türkiye tanıtım programı kapsamında Eylül ayında da bölgemizde çekimlerine devam etmiştir.

-   Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda her ay düzenli olarak yapılan Birim Amirleri Toplantısı Eylül ayında yapılmıştır.İlimizde ve İlçelerimizde yapılması gereken hizmetlerin kalitesinin artırılmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunulmuştur.Ayrıca tüm birimlerimizin sorunları ve çözüm yolları değerlendirilmiştir.

 

 

-2-

 

-   Japonya BS-Japan kanalında yayınlanacak olan "Mokomichi Hayami's Turkey Shokukikou" isimli Türk Kültürünü tanıtıcı program çekimleri 01-03.09.2012 tarihleri arsında İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde yapılmıştır.

-   TRT Genel Müdürlüğü Televizyon Dairesi Başkanlığı Yapım Koordinatörlüğünün TRT Turizm ve Belgesel Kanalında yayınlanacak olan "Başka Yerler Başka Şeyler" isimli kültür programının bir bölümünün çekimleri 07-20.09.2012 tarihleri arasında İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde yapılmıştır.

-   DİGİTÜRK 182. ve 318. Kanallarında yayın yapan İZ TV'nin "BİR USTA BİN USTA" isimli belgesel çekimleri 18 Eylül-31 Aralık 2012 tarihleri arasında İlimizin tarihi ve turistik yerlerinde yapılmıştır.

-   Bölgemizde bulunan Müze, Örenyerleri ve Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin BİRSÖZ tarafından yerinde denetimler yapılmasına devam edilmiştir.

-   Avşar Film Yapım A.Ş. tarafından yapımcılığını üstlenilen 'Yer Gök Aşk' dizisinin çekimleri, 25.08.2012 tarihinde başlamış ve halen devam etmektedir.Sözkonusu dizi bölge tanıtımında önemli bir yer tutmaktadır.

 

 

-      Dedeman Otelinde, Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Bölgemizde faaliyet gösteren tesislerin yöneticilerine yönelik 06-12 Kasım 2012 tarihleri arasında "Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme" eğitim kursu düzenlenmesine ilişkin başlatılan çalışmalar tamamlanmış olup anılan tarihlerde yapılacaktır.

-      Eylül Ayı içerisinde İl Halk Kütüphanelerimizden faydalanan toplam okuyucu sayısı 4.386 olup, ödünç alman kitap sayısı toplamı ise 1.309'dur.