Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Kalesi yeraltı şehri için inanılmaz bir proje hazırladık. Yakında da Cumhurbaşkanımıza sunumunu gerçekleştireceğiz. Kale bölgesinde Kilise manastır ve 4 Bezirhane olacak. Yeni haliyle çarşıları, kafeteryaları farklı yaşam alanları ve kale içine anfi tiyatrosu ile bir devin uyanışını göreceksiniz. Bu proje için 5 farklı ülkeden yatırımcıların talepleri var bunları değerlendiriyoruz. Burası için 240 milyon dolarlık yatırım gerekiyor. İşallah şehrimizi turizme kazandıracağız.

Dünyanın en büyük yeraltı kentinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında yapılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Arı, bu alanın kısa sürede turizme kazandırılacağını aktardı.

Bu alanda 200 milyon Dolarlık bir yatırımın gerçekleştirileceğini ve bu yatırımı yapmak için 5 ayrı ülkeden yatırımcıların talip olduğunu söyleyen Başkan Arı, bölgenin turizme açılmasının şehir ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Nevşehir Kalesi etrafının içerisinde gezi alanları, kafeler, butik oteller, amfi tiyatro, galeriler, eski mesleklerin ve bölge kültürünün tanıtımının gerçekleştirileceği alanlarla birlikte bölge ve Türk turizmine de ciddi katkılar sağlayacağına inandığını söyleyen Arı, “Kale bölgesinin turizme açılması konusunda yaptığımız tüm hizmetler tamamen kale bölgesinin turizme açılması yönündedir.

Biranda sabah gelip burayı açayım diyemiyorsunuz. Burasının sit problemi vardı. O kadar zor ki bürokraside iş çözmek. Bir de onların içinden gelip onların hangi kafada olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ona rağmen o kadar zorlandık ki ama hamdolsun sit alanı açısından istediğimiz noktaya getirdik. Nevşehir Kalesi etrafını şehre katma değer kazandıracak, şehrin marka şehir haline gelmesini sağlayacak, istihdamın artırılmasına katkı sağlayacak hale getiriyoruz. Koruma Amaçlı İmar planı konusunda çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu.