Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun boşalan üyeliklerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından atanan beş üyenin ismi belli oldu. Kurulda görev yapacak üyeler Doç. Dr. Özlem Güzey, Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay, Dr. Bülent İşler, İsmail Toker ve Hayati Binler olarak belirlendi. Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu başkanı, yardımcısı ve bir üyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Aralık 2013’te görevden alınmış, bir üye hariç kalan üyeler de istifa etmişti.
Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na atanan yeni üyeleri kısaca tanıyalım:
Doç. Dr. Özlem Güzey (Şehir Plancısı): 1967 Ankara doğumlu olan Güzey, lisans, yüksek lisans ve doktorasını ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde yaptı. Halen Gazi Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Güzey’in uzmanlık alanları kent planlama, kentsel dönüşüm ve kent sosyolojisi.
Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay (Arkeolog): Çalışmalarına Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nde devam eden Doğanay, daha önce Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nde görev yapıyordu. Ermenek ve yakın çevresinde çalışmalar yapan Osman Doğanay, 2010 yılından bu yana Konya-Bozkır karayolu üzerinde bulunan Zengibar Kalesi arkeolojik yüzey araştırmalarına başkanlık ediyor.
Dr. Bülent İşler (Sanat Tarihçi): Gazi Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanatlar Anabilim Dalı’nda görev yapıyor. Ortaçağ Gürcü sanatı üzerine çalışmaları bulunuyor.
İsmail Toker (Yüksek Mimar): Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda görev yaptı.
Hayati Binler (Yüksek Mimar): 1960 Isparta doğumlu olan Binler, Ankara DMMA Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık  Bölümü’nde Koruma ve Restorasyon Uzmanlığı alanında gerçekleştirdi. Ankara (2006-2010) ile Edirne (2010-2014) Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarında görev yaptı. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü olarak hizmet veren Binler, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait cami, han, kervansaray, türbe vb. yapıların restorasyonlarında çalıştı. 

Kaynak : Bacası Dergisi