Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Litvanya Cumhuriyeti’nin Nevşehir Fahri Konsolosluğu Açılış Törenine katıldı.

Litvanya Cumhuriyeti’nin yeni Fahri Konsolosluğu Ürgüp İlçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Ürgüp Kayakapı Premium Caves Otel’de gerçekleştirilen program, iki ülkenin Marşlarının okunması ile başladı.

Litvanya Nevşehir-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray Fahri Konsolosu Yakup Dinler;Litvanya Türkiye Büyükelçisi Sayın Audrius Brūzga ve Nevşehir Valisi İlhami Aktaş konuşmalarını yaptılar.

Vali İlhami Aktaş; “Litvanya Cumhuriyeti’nin yeni Nevşehir Fahri Konsolosluğu’nun ilimizde açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  Litvanya Nevşehir-Kayseri-Kırşehir ve Aksaray Fahri Konsolosu Yakup Dinler’i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

            Konuşmaların akabinde, Litvanya Büyükelçisi Ekselansları Audrius Bruzga, Vali İlhami Aktaş ile birlikte;Litvanya Dış İşleri Bakanı Ekselansları Linas Linkevicius tarafından imzalanıp, onaylanan atama mektubu ile fahri konsolosluk belgesini Yakup Dinler’e takdim etti.

            Ürgüp Kayakapı Premium Caves Otel’de gerçekleştirilen Caves’te düzenlenen programa;Litvanya Dış İşleri Bakan Yardımcısı Neris Germanas, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Romanya Litvanya Türkiye Büyükelçisi Audrius Brūzga, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdür Vekili Emin Çakı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Romanya Nevşehir ve Kayseri Fahri Konsolosu Mehmet Dinler, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, KAPHİB Müdürü Levent Ak, KAPTİD Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları, İş İnsanları,Siyasi parti il başkanları, Litvanya; Nevşehir, Kayseri, Kırşehir ve Aksaray Fahri Konsolosu Yakup Dinler ve çok sayıda davetliler katıldı.