Nevşehir Kapadokya başta olmak üzere sektörün nabzını tutan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla açıldı. 

Nevşehir Kapadokya Bölgesinin turizm değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri Travel Turkey İzmir’de tanıtılıyor.

Kapadokya geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda tek çatı altında fuara katılıyor. Nevşehir Valiliği öncülüğünde, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koordinesi ile düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarına, Nevşehir, Ürgüp, Avanos, Göreme, Ortahisar ve Uçhisar Belediyeleri Fuara Katılım Sağladılar...

Kapadokya geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda tek çatı altında fuara katıldı. Nevşehir Valiliği KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Koordinesi ile Düzenlenen 2018 Travel Turkey İzmir Fuarına, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,  Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, Dersiad yönetim kurulu üyesi  Göremeli Turizmci Mehmet Ali Soydemir, Ürgüp Belediyesi Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Faruk Özzengin, ve Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici Katılım Sağladılar.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici; "Güneşin Kapadokya'da ayrı doğduğunu ifade ederek, olağanüstü güzellikte tarihi ve doğal değerlere sahip olan Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’e herkesi davet etti."

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuar ve Kongresi Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği-TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 12. kez 06-08 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi olan fuarizmir’de gerçekleştiriliyor.

Partner ülke Makedonya, partner il Diyarbakır'ın yer aldığı fuarda 3 gün boyunca sektörün bileşenleri bir araya gelecek.