Nevşehir’de 2014’te tesadüfen ortaya çıkan devasa yeraltı şehrinde süren temizlik çalışmalarında 1500 yıllık manastır ortaya çıktı.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulama çalışmaları sırasında ortaya çıkan Dünyanın en büyük yer altı şehrindeki kazı çalışmalarında, İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden tamamen orjinal fresklerin bulunduğu ve Ortodokslar açısından önemli bulgular içeren tarihi kiliseden sonra şimdi de kayadan oyma manastıra ulaşıldı.

Nevşehir Belediyesi tarafından Kazı ve temizlik çalışmaları halen devam eden Nevşehir yeraltı şehri gizemini koruyor.

Ortodoks inancına sahip Hristiyanlar'ın ilk kiliselerinden biri olduğu tahmin edilen , Takriben 4. Y.Y' a ait olduğu tahmin edilen kilise ve manastır hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Dünyanın en büyük yeraltı şehrini büyük bir itina ile gün yüzüne çıkartmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kazı çalışmaları devam eden alanda ortaya çıkan bulgular bizleri açıkcası oldukça heyecanlandırıyor. İnşallah hedefimiz temizlik çalışmaları tamamlanan Yeraltı şehrini bölüm bölüm ziyarete açmayı planlıyoruz. Ortaya çıkan yeraltı şehriyle Kapadokya'yı Nevşehir merkezine taşıyarak, turizme de kazandırmış oluyoruz dedi.

Anlaşılan o ki, Önümüzdeki günler yeraltı kenti kazı ve temizlik çalışmaları sonuçları Nevşehir ve ülke gündemine dair çok büyük gelişmelere gebe...