Nevşehir Beledivesi'nin TOKİ işbirliğiyle hayata gecirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan dünyanın en büyük yeraltı şehri, Nevşehirlilerinde ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Yeraltı şehrine Nevşehirlilerden yoğun ilgi!

Nevşehir kalealtı kaya yerleşiminin bugünkü ziyaretçileri Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve beraberinde ki Nevşehirli iş adamları heyeti oldu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni doğrultusunda Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bölgede devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen yerli heyet, ayrıca çalışmaları gerçekleştiren ekip ile de görüşmeler yaptı.


Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Müze Müdürlüğü denetiminde devam eden temizleme çalışmalarına ilişkin olarak Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli tarafından bilgiler verildi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve beraberinde Nevşehirli iş adamları, ata yadigarı şehrin ilk yerleşim yerlerindeki kalealtı kaya yeraltı kentini ziyaret ettiler.

İncelemelerde, Nevşehir Kalesi çevresinde devam eden temizleme çalışmaları ile ortaya çıkan tarihi ve kültürel değerlere olan hayranlığını gizlemeyen NTB Başkanı İbrahim Salaş, bu bölgenin sadece Nevşehir Kapadokya turizmine değil, Türkiye turizmine de önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti.
Salaş, tarihe ışık tutacak bu güzel çalışmaları için Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ekibine teşekkür etti.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ile birlikte Nevşehir eski Kale mahallesindeki gezi ve incelemelere, BEPA Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Paslanmaz, Nevşehir ilim yayma cemiyeti başkanı Ahmet Avlanmaz, İş Adamları Tuncer Gök, Yüksel Babaoğlu, Ümit Atabilen , Ertuğrul Gök, Adnan Gencer katıldı.