Nevşehir Rehberler Odası (NERO), aralarında Kültür ve Turizm Bakanlığından Belgeli Profesyonel 42 Turist Rehberlerinin katılımı ile Kayseri'ye eğitim gezisi düzenledi.

Gerçekleşen programda, eğitim gezisi katılımcılarına Kayseri'nin tarih, kültür, turizm, çevre, doğa, sosyal vb değerlerini kapsayan bir gezi programı hazırlanarak Kapadokya Üniversitesi öğretim üyesi Zeynep Seden Edgü’nün refakatinde Kayseri kültepe, yeni arkeoloji müzesi, Selçuklu müzesi, Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas köyü gezileri yapıldı. Proğram kapsamında, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) gezisinde rehberlere Kayseri İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun'da eşlik etti.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Yunis Ünal Kayseri gezisine ilişkin yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Rehberler odası olarak üyelerimize yönelik eğitim gezilerimiz devam ediyor. Bu kapsamda komşumuz Kayseri iline çok verimli bir gezi düzenledik. Gezide, Kayseri kültepe yeni arkeoloji müzesi, Selçuklu müzesi, Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas köyü ve evini ziyaret ettik. Kültepeyi ve Kayseri yeni arkeoloji müzesini Ankara üniversitesi arkeoloji bölümü üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Ayrıca, Kapadokya Üniversitesi öğretim üyesi Zeynep Seden Edgü rehberliğinde Kayseri ziyaret ettik. Ayrıca Gezimize Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Şükrü bey'de eşlik etti." dedi.

Nevşehir Rehberler Odası Kayseri il Kültür Müdürlüğü işbirliği kapsamında yeni projeler yapma konusunda işbirliği kararı alındı. 

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Yunis Ünal açıklamasının devamında şunlaı söyledi; "Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Şükrü bey'le yaptığımız görüşmede önümüzdeki dönemde Nevşehir Rehberler Odası olarak işbirliğimizi artırmayı ve Kayseri'de ortak projeleri gerçekleştirme konusunda mutabık kaldık. Ben buradan oldukça verimli ve güzel geçen Kayseri gezisinin ardından etkinliğimize katılan tüm NERO üyelerimize, Ayrıca, Kapadokya Üniversitesi öğretim üyesi Zeynep Seden Edgü'ye, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'na işbirliği için Kayseri İl Kültür Ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun'a teşekkür ediyorum" dedi.