Öğrenciler AHİKA İle Bölgeyi Tanıtıyor

Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokul öğrencileri AHİKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi organizasyonu ile bölgeyi geziyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar doğrultusunda düzenlenen organizasyonun ilk ayağı Nevşehir’de gerçekleştirildi.

Organizasyonun ilk günüde Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokulların 4. sınıf öğrencilerinden ve öğretmenlerinden oluşan gruplar otobüslerle profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokyanın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bölgeyi tanıma imkanı buldular.

İlkokulların gezisi, Uçhisar Kalesi’nden başladı. Burada muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde eşsiz bir deneyim yaşayan öğrenciler daha sonra “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesindeki Göreme Açık Hava Müzesini gezerek bilgi aldılar. Grup, daha sonra Çavuşin Mevkii’nin doğal güzelliklerini gezdi.

Organizasyonun öğleden sonraki bölümü Paşabağ ziyareti ile devam etti. Burada buluşan Aksaray Özel İdare İlkokulu, Nevşehir Çayiçi Yunus Emre İlkokulu ile Niğde Kemal Çetintürk İlkokulu ve Memnune Türker Altuncu İlkokulu öğrencileri, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan brandaya gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazı ve resimlerle aktardılar. Gezinin bu bölümüne katılan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız,  öğrencilerin yazdıklarını ve resimlerini inceledi, çocuklar ve öğretmenleri ile sohbet etti. Ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Devrent Vadisi, Ürgüp Peribacalarının gezisinin ardından ilk gün programı sona erdi.

Organizasyonun Nevşehir ayağının ikinci günü ise Kırıkkale’den Kulaksız Köyü İlkokulu ve Kırşehir’den Sırrı Kardeş İlkokulu’nun katılımıyla devam edecek.

Organizasyonun AHİKA tarafından, TR71 Bölgesi’ndeki diğer 4 il için de gerçekleştirilmesi planlanıyor. ​