OKULLARIN AÇILMASININ ERTELENMESİ TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ 

- BAYRAM TATİLLERİNDE EN ÇOK İLGİ GÖREN MERKEZLERDEN BİRİ OLAN KAPADOKYA'DA TURİZMCİLER TATİLCİLERİ ERKEN REZERVASYON YAPTIRMALARI KONUSUNDA UYARDI 

- BÖLGEDE 50 LİRADAN BİN EUROYA KADAR KONAKLAMA İMKANI BULUNUYOR 

Peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya’da 14 Eylül'de başlayacak 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi turizmcilerin yüzünü güldürdü. Tatilin uzaması ile yoğun bir taleple karşılaşan turizmciler, bayram tatili için Kapadokya’ya gelecek olan turistleri mutlaka erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyardı. 

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, turizmciler olarak daha önce 14 Eylül’de açılacağı belirtilen okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına bırakılması yönünde hükümetten bir talepte bulunduklarını söyledi. Turizm sektörü temsilcilerinin bu talebinin olumlu karşılandığını belirten Dinler, bu durumun turizm sektörüne ciddi katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. Dinler, “Bizler turizm meslek grupları olarak okulların açılmasından hemen sonra araya Kurban Bayramı tatili girince turizm sezonunun bölünmemesi için böyle bir talepte bulunmuştuk. Hükümetimizde tatil süresini uzatarak turizmcilerin yüzünü güldürdü” dedi.

Tatil süresinin uzaması ile birlikte birçok yerli turistin tatil planları yapmaya başladığını ve yoğun bir taleple karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Dinler, bayram tatilini Kapadokya’da geçirmek isteyenleri erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyardı. Bölgede bu ayda zaten yoğun bir yabancı turist hareketliliğinin olduğunu vurgulayan Dinler, “Tatil süresinin uzaması Kapadokya’da yüksek turizm sezonuna denk geldi. Eylül ayı sonlarında zaten Kapadokya çoğun oluyor. Bizim misafirlerimize önerimiz planlamalarını çok önceden yapmaları. Hatta Kapadokya için hemen yapmaları. Çünkü son dakika karar verdikleri zaman Kapadokya’da yer bulamama gibi bir sorun yaşayabilirler” diye konuştu.

Tatil için bölgeyi tercih edecek olanların at, yürüyüş, balon turları gibi çeşitli aktivitelere katılarak peribacalarını ve yer altı kentlerini gezebileceklerini söyleyen Dinler, bölgede her bütçeye uygun tatil fırsatının olduğunu anlattı. Dinler, “Kapadokya’da otel fiyatları 50 TL’den başlayarak bin euroya kadar çıkar. Her bütçeye uygun konaklama imkanı var. Biz tüm yerli misafirlerimizi Kapadokya’ya bekliyoruz. Kapadokya’nın en güzel zamanı eylül ayı, sonbaharın ilk ayı olduğu için Kapadokya’da her yıl turizm açısından oldukça yoğun geçer. Gündüz hava çok sıcak olmadığı için turistler rahatlıkla gezebilirler. Yürüyüş, at ve ATV turlarına katılabilirler ve bunu terlemeden gerçekleştirebilirler. Nem ve sıcak hava bu ayda yok. Eylül ayı aynı zamanda balon uçuşları için de çok elverişli bir ay” diye konuştu.