Kapadokya Bölge Turizmcilerinden Ömer Nair sıcak hava balonculuğunun Kapadokya Bölgesi’nde turizme çok farklı bir ivme kazandırdığını ve Balonculuk sayesinde bölgeye gelen turist sayısının artışında önemli bir rol oynadığını söyledi.

 

Gerek Kapadokya Bölgemiz gerekse ülke tanıtımına katkılarını saymakla bitiremeyeceğimiz Balonculuk sektörünün bunun yanında direkt olarak 3000 kişiye istihdam sağladığı dolaylı olakta 20 binleri aşkın insana çeşitli şekillerde getirisi olduğunu asla unutmamız gerekiyor dedi.

 

Bizzat Yurt dışında fuar ve turizm panellerinde Türkiye den bahsedildiğinde Balonculuk vurgusu yapıldığına işaret çeken Nair böylesine önemli bir konuda Balonculuk sektörünün her zaman yanında dimdik durmalıyız dedi.

Bir çok yurt içi ve yurt dışından bölgemize sırf Kapadokya da balona binmek için geldiğinin unutulmamsı gerektiğini de vurgulana Ömer Nair,turizmden ekmek yiyen yemeyen herkes balonculara sahip çıkmalı özellikle yaşanılan kazaların ve bu tür haberlerinde Facebook twitter gibi sosyal medya mecralarında paylaşılmamasını rica ederek küçücük bir haber tüm dünyaya çok kısa sürede dağılıyor bu nedenle bu tür haberlerde özen ve dikkat edilmesi gerekiyor dedi.