Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Ortahisarımızın geleceği olarak düşündüğümüz Halaç Manastır önünü Belediyemiz adına satın aldık. Yıllardır beklenen ancak bir türlü sonuçlanmayan bu gelişme için Yusuf AKAY abimize de ayrıca teşekkür ederiz. Kasabamız turizmine hayırlı uğurlu olsun... #OrtahisarKazanıyor" dedi.

Hallaç Manastırı
Hallaç Manastırı, Kapadokya Bölgesinde Ortahisar'ın turistler tarafından ziyaret edilen noktalardan biridir. Büyük bir kütle üzerine yapılmış olan manastır, yüzyıllardan beri doğa olaylarına karşı günümüze kadar gelmiş olup, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgisini görmektedir.

Ortahisar'a 1 kilometre uzaklıktadır ve ismini yanında bulunan Hallaç Deresi'nden almıştır. Hallaç Manastırı aynı zamanda kilise olup, Kapadokya'da başka örneği bulunmayan bir yapıdır. 11 yüzyılda inşa edildiği bilinmektedir ve hasta manastırı olduğu düşünülmektedir.

Kapadokya tatilinizde Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Hallaç Manastırı'nı mutlaka dahil etmelisiniz. Güvercinlik Vadisi, Yılanlı Kilise ve Belisırma Köyü Kapadokya'nın görülmesi gereken noktalarından sadece bir kaçıdır. Tatiliniz sırasında fotoğraf makinenizi yanınızdan sakın ayırmayın.