Konuya ilişkin FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan;Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Ortahisar Kalesi'nin Kapadokya turizmi için büyük bir önem taşıdığını söyledi. Çevresinde bölgenin karakteristik sivil mimari örneklerinin bulunduğu kalenin, bazı bölümlerinin tehlike oluşturduğu için ziyarete kapatıldığını belirten Özendi, "Açık olduğu dönemlerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ortahisar Kalesi maalesef uzun süredir turizme kapalı kalmıştı. Fakat şuanda kalemizin büyük kısmının restore onarım ve bakım çalışmaları tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmıştır” dedi.Başkan Özendi son 10 gün içinde 1000 i aşkın yerli yabancı turistlerin ziyaret ettiğini belirterek Kapadokya Bölgesinin en büyük Peri bacası olan Ortahisar Kalesi ni gezmeden görmeden Kapadokya yı gezmiş görmüş saymayın dedi.Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi Tarihi kalenin Haziran ayında bir tarihte resmi açılışınında yapılmasının planladıklarını ifade ederek Herkesi Ortahisar Kalesine davet etti.

 

Dizayn-E Mimarlık Mimar Evren Küçükdoğan tarafından kalede yapılan restorasyon çalışmalarının büyük kısmının tamamlanması sonrasında Nevşehir 'in Ortahisar Kalesi yeniden turizme açıldığı bildirildi. Nevşehir 'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve tarihte hem stratejik hem de yerleşim amaçlı kullanılan 80 metre yükseklikteki Ortahisar Kalesi, 2004 yılında bazı bölümleri yıkılma tehlikesi oluşturduğu için turistlerin ziyaretine kapatılmıştı. Tarihi kalenin yeniden turizme açılabilmesi için büyük kısmı onarım ve bakım çalışmaları yapılarak kalenin turistlerin ziyaretine açıldığı belirtildi.

Ortahisar Kalesi altındaki muhteşem manzarası ve seyirliği ile Ali Baba Cafe içerisinde yer alan yerli yabancı turistler Önce muhteşem manzarası ile Ortahisar Kalesine çıktık daha sonrada Ali Baba Cafe de dinlenerek yorgunluk kahvesini içtik Böyle bir keyif anlatılmaz yaşanır dediler…

Ortahisar kalesi altında ayrıca Türk Kuruyemişleri ile geleneksel el sanatı ürünlerinin satışıda gerçekleşiyor…