Kapadokya'da bazı bölümleri tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 2004 yılında turistlerin ziyaretine kapatılan Kapadokyanın en doğal ve en büyük Peribacası olan tarihi Ortahisar Kalesinin bir bölümü ilk etap onarım ve restarosyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra geçtiğimiz yıl yeniden turizme açılmıştı diyen Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Projenin 2.Etap çalışmaları da devam ediyor dedi.


Ortahisar Kalesinin restorasyon çalışmalarının ilki geçtiğimiz yıl içerisinde tamamlanmasının ardından turizme kazandırıldırılmıştı.

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç; "Açık olduğu dönemlerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ortahisar Kalesi maalesef uzun süredir turizme kapalı kalmıştı. Fakat şuanda kalemizin büyük kısmının restore onarım ve bakım çalışmaları tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmıştır” dedi. Başkan Genç, Mimar Evren Küçükdoğan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz istişareler sonrası Turizm Beldemiz Ortahisar Kalemizin Restorasyon çalışmaları için 2.Etap çalışmaları start aldı dedi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan ve yaklaşık 8 yıldır turist ziyaretine kapalı olan bölgenin en büyük peri bacası Ortahisar Kalesi'nin Turizme açılmasının ardından 2. Etap çalışmaları kapsamında kale çıkışlarına güvenlik tedbirleri için gerekli yeni çalışmalar başlatıldı.


Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Mimar Evren Küçükdoğan ise; Ortahisar kasabasında Kalenin Güney cephesinde düşme tehlikesi bulunan blokları tutması için çelik ağ uygulaması gerçekleştiriyoruz.

Güçlendirme ve gerekli güvenlik tedbirleriyle Amacımız Tarihi kalemizin güvenli bir şekilde ziyaret akışı sağlanması şeklinde değerlendridi.