Swissotel İstanbul Boshorus’da düzenlenen genel kurulda barkovizyon eşliğinde yapıltığı sunumda Temel Kotil, 2034 yılında dünyada 5.4 milyon kişinin uçak yolculuğu yapacağını ve Türkiye’nin yaptığı yatırımlarla bu yolcunun yarısını alacağını belirterek “THY’nin başarısında Afrika’nın büyük önemi vardır. Afrika bizim gözbebeğimizdir. Afrika’da 48 noktaya uçuyoruz ve Afrika THY’nin geleceğidir. Afrika’yı ortadoğyu biz bağlıyoruz”dedi. Temel Kotil THY’nin 310 uçağının bilindiğini ve 214 uçak siparişi bulunduğunu belirterek “THY’nin başarısında Afrika’nın büyük önemi vardır” şeklinde konuştu.

 

YURTDIŞINDA YENİ PAZAR BULALIM TÜRKİYE’DE İSE OLUŞTURALIM


Temel Kotil, elele verip yeni pazarlar aranması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bizim dış pazarlarda Afrika’ya Asya’ya gitmemiz gerekiyor. Türkiye’de yeni pazarlar oluşturmamız gerekiyor. Yurtdışında yeni pazarlar bulalım ve Türkiye’de yeni pazarlar oluşturalım diyoruz. Trabzon’dan suudi Arabistan’a seferler koyduk ve 200”’e yakın charter uçuşu yaptık. Otelcilere yeni oteller yapın, yaptığınz yatırımları katlayın diyorum. Dünya bize geliyor. Para doğudan geliyor. Biz oraya gidelim diyorum. Yeni pazarlardan ilave turist gelirse gelir doğrudan kar demektir. Afrika 1.2 milyardır. Yüzde birini alsam 12 milyar dolar eder.” dedi.

 

KRİZLE ÇALIŞMAK İN DEĞERLİ DÖNEMDİR


Temel Kotil İstanbu’a yapılan yeni havalimanına yönelik alt yap hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek “Yeni havalimannın 2030 yılında 260 milyon yolcu geleceğini düşünüyoruz. Halen İstanbul dünyada en çok bağlantı veren havalimanıdır. Avrupa’nın ikinci yoğun havalimadır. İstanbul direct uçuşları olan en iyi havalimadır. Kriz döneminde fırsat gelir. Krezle çalışmak en değerli dönemdir. İstanbul’a 18 milyon transit yolcu geliyor. Siz otelciler otel yapmaya devam edin biz yolcu getirmeye devam edeceğiz. TUROB,THY ve diğer kuruşulra katılsın yeni pazarlarda reklamlar yapalım.. İstanbul dünyanın merkezi oluyor. 2018 yılında açılacak yeni havalimanı dünyanın en başarılı projesidir. 2030 yılında 500 uçağımız olacak ve 30 milyar doları hedefledik.” dedi.

 http://turizmnews.com/