1990'lı yılların ilk yarısında turizme kazandırılan "her şey dahil" sisteminin artık tartışılması ve bu sistemden vazgeçilmesi gerektiği ileri sürüldü.

Otellerde uygulanan her şey dahil sisteminin kalkması yönündeki öneri, turizmcilerdende destek buluyor. Ancak turizmciler, sisteme bir anda son verilmesinin imkânsızlığına da dikkat çekiyor. Türkiye'yi tercih eden turistlerin yüzde 85'i 'her şey dahil' sistemini tercih ediyor. 


Her şey dahil tartışmaya açıldı...

Turizmciler, "her şey dahil" sistemi neticesinde turistlerin gittikleri şehirleri tanımadan ülkelerine geri döndüklerini işaret ederek, artık 'Her şey dahil sistemi kalksın'  ve Kapadokya bölgeside pilot bölge seçilsin önerilerini dile getirdi. Bu sistem kalkarsa bundan en çok bölge insanları memnun olacak. Turistler otellerinden çıkıp alış veriş yapacak ve esnafların yüzü gülecek.


'Her şey dahil'in avantajları

- Kaliteli otellerin olmasını sağlıyor. (Sadece Belek'te 5 yıldızlı 46 otel bulunuyor)
- Hizmet kalitesini geliştiriyor.
- Sahillerin hala çok temiz kalmasını sağlıyor. (Belek'teki otellerin 21-22'sinde mavi bayrak bulunuyor)
- Yemek kalitesinin artmasını sağlıyor.
'Her şey dahil'in dezavantajları
- Her şey dahilde bütün organizasyon otel içinde olduğu için istenilen çevre kalitesi oluşmuyor. (Kaliteli restoranlar talep korkusu nedeniyle açılamıyor)
- Özellikle Antalya için çarpık kentleşme oluşturuyor.
- Ulaşım imkanlarının sınırlı kalmasına neden oluyor. (Antalya otellerine sadece karadan ulaşım var, deniz ve demiryolu yok)
- Hanutçu sorunu yaratıyor.
- Gerçek marka satan lüks mağazaların gelişmesine olanak sağlamıyor.
- Servis elemanları kendilerini geliştiremiyor.
- Diğer ülkeler çok nitelikli tanıtım atağı yaparken, Türkiye bu konuda eksik kalıyor.
- Diğer ülkelerde turisti çekmek için kaliteli pub, restoran, sanat faaliyetleri, opera, bale gibi birçok aktivite varken, her şey dahilde turistler otelden çıkmadığı için bu tür organizasyonlara gerek olmuyor.