Kapadokya’nın Eski adı Sinasos, yani Güneşin Şehri. O zamanlar, İstanbul’da yaşayan varlıklı Rumların yazlık mekânıymış. İşte bu zengin yüzlerce konaklarına sahip Mustafapaşa Kasabasında yaşamlarını sürdüren Türk ev hanımların ellerinde işledikleri oyalı yemenilere Avrupalı turistler rabet ediyorlar.

Avrupalı Turistler, Mustafapaşalı ev hanımların oyalı yemenilerine Avrupalı turistler merak sardı.

Satın aldıkları “yemenileri” moda haline getiren Alman turistler, yakınlarına E-Mail ile Türk kadınının giysisini tavsiye edince bölgede doğa ve tarih turizmine ek olarak bir de moda turizmi gelişmeye başladı.

Almanya’nın Kölün kentinde bir moda evinde mankenlik yapmakta olan Ana Marit “ Alman genç kızların beğendikleri bu kenarları oya ile işlenmiş yemeniler Almanya kadar diğer ülkelerde “Türk kızı” ismiyle anıldığı belirttiler.

Türk kadınının giysilerini moda haline getirip ülkemizde tanıtacağız” diyen Alan manken, Türk giysilerini Avrupa podyumlarına kadar taşıyacaklarını, gerekirse ithal etmek için girişimlerde bulunacaklarını söylediler. Yöre halkı, ilgiden son derece

Sulu Tarım Nevşehirin Talihini Değiştiriyor

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levnt Ak yaklaşık 53 yıldır hizmet veren Damsa baraj Kapadokya’da tarımsal anlamdaki alışkanlıkları da değiştiriyor.