Yer altı Şehrinin Geliri Stant Açmamıza Bile Yetmiyor”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde bulunan yer altı şehrinden belediye oldukça muzdarip. Zira yer altı şehrinden elde edilen gelir burada görevlendirilecek bir bekçinin maaşına yetmiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Yer altı şehri gelirlerinden belediyeye ancak % 5 oranında bir pay verildiğini ve bu payın yer altı şehrinin korunması ve güvenlik önlemlerinin alınması için görevlendirilecek bir bekçinin maaşına bile yetmediğini ifade etti.

Özkonak için turizmin ne denli önemli olduğunun bilincinde olmalarına karşın yer altı şehrinin tanıtıma da ihtiyaç duyduğunu söyleyen Başkan Yürekli, Kültür ve Turizm Bakanlığının belediyeye aktardığı payın az olması nedeniyle yer altı şehrinin yeterince tanıtımının da yapılamadığından dert yandı.

Başkan İlker Yürekli, “DÖSİM tarafından yeraltı şehri gelirlerinden belediyemize aktarılan pay % 5 oranında. Bu para ne tanıtıma, ne de yer altı şehrimizde görevlendireceğimiz bir bekçinin maaşına bile yetmiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza durumu ilettik. Belediyemizin de maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle yer altı şehrimizi yeterince tanıtamıyoruz. Yer altı şehrimizden elde ettiğimiz gelir fuarlarda bir stant kirasına bile yetmiyor” diye konuştu.